Reklam

GÖKHAN KAPLAN, ‘’İKTİDAR BİZ OLACAĞIZ’’

İyi Parti Aksu Belediye Meclis üyesi ve grup sözcüsü Gökhan Kaplan, Bizim Aksu TV’de yayınlanan Enes Gürel ile Aksu Gündemi programının konuğu oldu.

GÖKHAN KAPLAN, ‘’İKTİDAR BİZ OLACAĞIZ’’

İyi Parti Aksu Belediye Meclis üyesi ve grup sözcüsü Gökhan Kaplan, Bizim Aksu TV’de yayınlanan Enes Gürel ile Aksu Gündemi programının konuğu oldu.

GÖKHAN KAPLAN, ‘’İKTİDAR BİZ OLACAĞIZ’’
20 Ekim 2021 - 10:42
Reklam

Gökhan Kaplan, ilk olarak turizimin bu dönem pandeminin rahatlamasından dolayı geçen yıla bakış daha iyi geçtiğini belirtti.
 

SEÇİM ÖNCESİ EKONOMİ DÜZELMEZ


Doların artışı ile ilgili olarak Kaplan, ‘’Otelciler, konaklamacılar için avantaj bir durum. Hem kazançları oluyor hem de ülkemize döviz girdisi sağlıyorlar. Ama bunun yanı sıra onlarda için de maaliyetler ciddi oranda arttı. Esnaf yönünden bakarsak esnaf için değişen bir şey yok. Her şey hala aynı düzende devam ediyor. Bunun sebebi de yaşam koşullarının çok pahalı olması. Ben seçim öncesinde ekonominin düzeleceğini düşünmüyorum.’’ dedi.
 

ARTAGAN PROJESİ


İktidara başka bir parti geçerse bir şeyler düzelir mi sorusuna Gökhan Kaplan, ‘’eğer biz başa gelirsek %100 düzelmese de bir toparlanma evresi olacak. Güven ortamı sağlayacağız. Biz iyi parti olarak çok ciddi ekonomi politikaları gerçekleştiriyoruz. En son ki Artagan adlı projemizde dijital paraya geçişte, nakit paradan çıkışta ve kaçakların kapatılmasında geliştirilen bir sistem olarak halkımıza bu hizmeti sunacağız. Artagan ismi eski Türkçe’den geliyor. Anlamı bolluk ve bereket. İktidar olup bu sistemi devreye aldığımızda nakit parayı tamamen çevrim dışına çıkaracağız. Dünya’da yeni trend nakit paranın ortadan kaldırılması. Nakit para kayıp para demek. Biz bu projeyi getirdiğimiz zaman Türkiye bütçesine minimum katkısı 300 milyar lira. Artagan devreye girdiğinde vergiler en az 3/2 oranında azalacak. Arabalardaki ÖTV vergisini tamamen kaldıracağız. Kısa bir sürede her şeyi düzelteceğiz.’’ şeklinde konuştu.
 

GELECEK DÖNEMİN İKTİDARI BİZ OLACAĞIZ


Yeni Türkiye vaadi ile gelen iktidar eski Türkiye’yi aratır duruma geldi. Biz eski Cumhurbaşkanlığı sistemine geri dönmek istiyoruz. Şu an ki kargaşayı ortadan kaldırmak adına partili bir yönetim gelecekse, bir siyaset olacaksa bunun en güzel yöntemi bizim eski sistemimizdeki yöntemdir. Orada da bir eksiklik olabilir. Biz o eksiklikleri düzelterek gideceğiz. Bununla ilgili çalışmalarda başladı. İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi genel başkan yardımcıları, hukukçular güçlendirilmiş parlamanter sistem için var güçleriyle çalışıyorlar. Güçlü bir partiyiz. Bu yüzden insanlar bizi tercih ediyor.
 

HDP İLE BERABER DEĞİLİZ


HDP ile beraber olduklarına dair birçok eleştiri alan İYİ Parti için Gökhan Kaplan,’’ Biz T.C vatandaşlarını o,bu,şu diye ayırmıyoruz. Bizde köken ayrımı yok. Bizim partimiz sağ, sol gözetmeksizin merkezde konumlanmış bir parti. HDP’nin kurumsal yapısı ile bizim herhangi bir ilişkimiz olmadı. Olamaz da.’’ dedi.
 

BÜTÇEMİZİN DOĞRU YÖNETİLMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ


Aksu Belediyesi meclis toplantısında red verdikleri maddeler hakkında Gökhan Kaplan,’’Aksu meclisi Aksu halkı tarafından seçilen temsilcilerin olduğu bir yer. Bizden gizli bir iş olmamalı. Bizden bir talep var. 5 milyon lira. Fakat biz bu 5 milyon liranın nereye ihtiyaç olduğunu bilmiyoruz. Bu konular meclis de konuşulmuyor. İhtiyaç doğrultusunda kullanıldığından da emin değiliz. Asfalt konusunda da asfalt borçlanmasına ‘evet’ dedik. Vatandaşın asfaltı dökülmedi, şahıslara özel asfalt döküldü. Önce söz verilen yerler yapılsın sonra asfaltın artması durumunda şahıslara özel asfaltta dökülebilir. Şahsın istediği doğrultusunda yardımcı olmaya çalışılır.’’ dedi.
 

Aday adaylığını açıklayan arkadaşlara başarılar dileyen Kaplan, ‘’Şu an yerel seçimi konuşmak için erken. Önümüzde büyük bir genel seçim var. Benim kendi görüşüm kurumsal bir görüş olmamak şartıyla şöyledir : İlk genel seçimde iktidar olacağımızı düşündüğüm için bizim partimize çok gelişler olacak. Çok fazla aday adayı olacak. Yakın zaman da daha da büyüdüğümüzü herkes fark edecek. Büyük politikalar gerçekleştiriyoruz ve vatandaşlarımızla paylaşmak üzereyiz. Biz ekibimizle Aksu’yu kazanırız. Sadece Aksu’nun menfaatleri için koşan insanlardan oluşan bir ekibe sahibiz. ’’şeklinde konuştu.
 

BAŞKANIN ÜSLUBUNDAN RAHATSIZIZ

 
Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin maalesef meclis toplantısında yine bizlere karşı yanlışlık yapmıştır. Önemli bir maddede tartıştığımız sırada arkamda oturan meclis üyemiz Harun Hor’a ‘Kes sesini’ diye bir tabir kullanmıştır.Fakat söz konusunu izin konuşmaları Ak Partililer yaptığı zaman hemen personel mikrofon tutuyor. Biz buraya belli bir kitlenin oyunu alarak geldik. Onların hakkını savunuyoruz. Başkan bu üslubundan vazgeçmeli.
 

Son olarak Gökhan Kaplan yorumlardan gelen sorular üzerine ‘’Aksu genelinde 1/1000’lik imar planları tamamlandı. 18 uygulaması dediğimiz parselasyon işlemi kaldı. Orada herkesin parselleri belirlenecek. Bir askı sürece olacak. İtirazlar, tekrar askı süreci ve daha sonrasında sonuçlanacak. Fakat bu dediğimiz süreç’de yaklaşık 1-1,5 yıllık bir süreç. Çünkü bir evrağın askıya çıkması 3 ay. Biraz zaman alabiliyor.’’ şeklinde cevap verdi.
 
 

Bu haber 1179 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum