KARA KIŞ GEÇER DE AYAZ UNUTULMAZ!

Ekonomik sorunları ele alan yazılı bir açıklama paylaşan CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, TÜİK’in enflasyon verileri ile beraber AKP iktidarını sert sözlerle eleştirdi. Başkan Nuri Cengiz, “Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Aziz milletimiz de kendilerine sırtını dönen AKP’yi unutmayacaktır” dedi.

KARA KIŞ GEÇER DE AYAZ UNUTULMAZ!

Ekonomik sorunları ele alan yazılı bir açıklama paylaşan CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, TÜİK’in enflasyon verileri ile beraber AKP iktidarını sert sözlerle eleştirdi. Başkan Nuri Cengiz, “Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Aziz milletimiz de kendilerine sırtını dönen AKP’yi unutmayacaktır” dedi.

KARA KIŞ GEÇER DE AYAZ UNUTULMAZ!
04 Kasım 2021 - 17:36


Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verileri üzerine AKP’nin ekonomi politikalarını eleştiren bir basın açıklamasında bulundu. Doğalgaz zammından sonra vatandaşa, “Az ısının” tavsiyesi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e de eleştriler yönelten Başkan Cengiz, “TÜİK’in komik ama RESMİ verileri enflasyonun yüzde 20’yi geçmediğini ifade ederken; bir grup ekonomi-bilimci akademisyenin hesabına göre enflasyon yüzde 50’yi buldu. SARAYIN emrindeki kurum ve kuruluşlar, AKP’nin yaprak dökümünü örtbas edebilmek için istedikleri kadar rakamlarla oynasınlar; vatandaş ekonomik krizi iliklerine kadar hissediyor! Her evde kullanılan ürünlerin gün aşırı zamlandığı yetmiyormuş gibi; BOTAŞ’ın sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza yüzde 50’ye yakın zam yapması, vatandaşa yeni yeni zamlar olarak yansıyacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MÜJDELERE sığdıramadığı doğalgaz rezervlerinin keşfinden sonra gelinen noktada; sanayi doğalgazına bir yılda YÜZDE 115, konut doğalgazına ise tam 7 KEZ ZAM GELDİ! Vatandaşın bu tablo karşısında çözüm ve yardım beklediği AKP iktidarının, her geçen yıl bütçesi artan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise; “DAHA AZ ISINIVERİN” diyerek çözümü ‘TASARRUF TAVSİYESİNDE’ buldu! Bu sayede bir kez daha gördük ki; milletle arasına ördüğü duvar yükseldikçe yükselen SARAY iktidarı, birbirinden beceriksiz politikaları ile birlikte ülkeyi ekonomik krizin ortasına sürüklemiş, alenen millete sırtını dönmüş ve adeta “NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN” demiştir!” şeklinde konuştu.



“SARAY, KARA KIŞI GÖRMEZDEN GELİYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkez tarafından son günlerde sıklıkla gündeme getirilen “Kara Kış Fonu” çağrılarını AKP hükümetinin görmezden geldiğini ifade eden Başkan Nuri Cengiz, “Haftalardır Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere; partimizin tüm dinamikleriyle birlikte her platformdan AKP iktidarına; “KARA KIŞ KAPIDA, ACİL ÇÖZÜM ÜRETELİM” çağrısında bulunmaktayız! Ancak kurulduğu günden bugüne yalnızca halkın menfaati uğruna hareket etmiş olan partimizin TBMM’ye sunduğu en faydalı önergeler bile; AKP ve küçük ortağı MHP tarafından reddedilmekte, hizmetten uzak bir nefret siyaseti yürütülmektedir! Dolayısıyla milyonlarca ihtiyaç sahibi, yoksul vatandaşı ilgilendiren KARA KIŞ FONU oluşturma çağrılarımız, soğuğun hissedilmediği lüks ve şatafat içerisindeki SARAY tarafından görmezden gelindi! Oldukça bilinen bir söz vardır ki; “Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.” İmkansızlıkların içerisinden mucizelerle kurtulmuş, küllerinden doğmuş olan aziz milletimiz; bu KARA KIŞI da geçirecek ancak yediği ayazı unutmayacaktır! Cumhuriyet Halk Partisi; tıpkı işgal altındaki vatan topraklarına, bu topraklarda zulmedilen her insana sahip çıkarak kurtuluşu ve kuruluşu gerçekleştirdiği gibi; vatandaşına sırt çeviren AKP iktidarının tüm baskı ve zorlamalarına rağmen dik durmuş, halkına sahip çıkmıştır! 2019’da halkın takdiri ve demokrasinin gücüyle, ülke nüfusunun yarısını oluşturan 11 büyükşehirde iktidara gelen partimiz; yönetmekte olduğu tüm belediyelerde, AKP iktidarının yoksullaştırdığı, kimsesiz bıraktığı ihtiyaç sahibi yurttaşlarımız için seferberlik ilan etmiştir!” ifadelerini kullandı.



GELİYOR GELMEKTE OLAN

Açıklamasının devamında halkın desteğiyle iktidara yürüdüklerini ifade eden Başkan Nuri Cengiz, “CHP’li belediyelerimiz, AKP iktidarının engellemelerine maruz kalmazlarsa; KARA KIŞDA ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi sosyal yardımı en üst seviyede arttıracak; ısınma, elektrik, su, eğitim, gıda vb. giderlerine destek verecek. Belediyelerimiz aracılığıyla imkanı olan vatandaşların ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilecekleri ‘Askıda Fatura’ gibi dayanışma projelerini yaygınlaştıracak ve SOSYAL DEVLETİN yapması gerekenleri belediyelerimiz yapacaklardır! Halkımızdan aldığımız güç ile halka hizmet etmeye devam edeceğiz! Bu güç ile iktidara gelecek, Türkiye’yi sosyal ve demokratik bir hukuk devleti haline getireceğiz! Milletimizin hak ettiği o aydınlık, çağdaş ve müreffeh yarınlara çok az kaldı. Geliyor gelmekte olan!” şeklinde konuştu.


Bu haber 1195 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum