ACABA SIRADA NE VAR ?
Reklam
Rabihan Aktaş

Rabihan Aktaş

ACABA SIRADA NE VAR ?

29 Haziran 2022 - 19:18

Geçen sene yaz aylarında ülkemizde meydana gelen orman yangınlarına üzülerek şahit olmuştuk.Yetkililerin canla başla çalışması ve vatandaşlarımızın da desteğiyle yangınlar söndürülmüştü.Son günlerde tekrar bazı illerimizde orman yangınlarının  çıktığını duyuyoruz.Zamanında müdahaleler sayesinde bu yangınlar da kontrol altına alınıyor.


Şaşırtıcı olan bu sene dünyanın bazı yerlerinde ve ülkemizde buğday tarlalarındaki yangınların artması.
Özellikle küresel güçlerin daha çok dillendirdiği uluslararası bir şekilde dünyayı etkileyeceği söylenen 'kıtlık' ve 'gıda krizi 'gibi konular gündemdeyken temel gıda maddelerinden buğdayın tarlada yanması.Buğday tarlalarındaki yangınların masumane bir şekilde sadece sıcak iklim sebebiyle çıkmış olması olasılığı ikna olmamızda yetersiz kalıyor.


İklim demişken ; İklim değişimleri üzerine de medyada çok şey yazılıp çiziliyor son zamanlarda. Yurtiçi ve yurtdışında farklı şehirlerde seller,su baskınları,fırtına ve hortumlar gibi çeşitli doğal afetler yaşanıyor. Doğal diyoruz ama gerçekte doğal mı yapay mı çok da emin değiliz. Teknoloji o kadar ilerledi ki artık yapay rüzgarın ve yağmur bulutlarının oluşturulabildiği ve istenilen yerlere sevk edilebildiği biliniyor.
Ülkelerin milli güvenlikleri söz konusu olduğunda elbette yetkililer en hassas biçimde çalışmalarını sürdürüyor. Devletimiz vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşamlarına devam edebilmeleri için stratejik olan tedbirleri alıyor. Özellikle dünyanın içinden geçmekte olduğu pandemi sürecinde ülke olarak sağlık sektöründe birtakım eksiklerimiz olsa da genel olarak doğru adımların atıldığını ve gerekli önlemlerin alındığını beraberce gözlemliyoruz. Bununla beraber enerji,sanayi,teknoloji gibi çeşitli alanlarda ulaşmış olduğumuz gelişmelerden dolayı dünyanın bir çok ülkesi dikkatini Türkiye üzerine çevirmiş durumda. Ne kadar dışa bağımlılığımızı azaltır,küresel güçlerin oyunlarına alet olmazsak, alanında uzman ve yetişmiş insan gücümüzü mümkün olduğu kadar yurt dışına kaptırmayıp kendi vatan topraklarında milletine hizmet etmeye teşvik edebilirsek hem insanımız kazanır ,hem Türkiye kazanır.Etrafımızda bize diz çöktürmeye çalışanlar çok olsa da ne diyordu Gazi Mustafa Kemal Atatürk '' Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur ." Bunu hatırlamamız yeterli olacaktır.


Sevgi ile kalın.
 

Bu yazı 1500 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 3 Yorum