Reklam

Başkan: “Türkiye’nin başarısına dünya şahit”

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, dünyayla birlikte ülkemizin de her anlamda büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini ifade etti.

Başkan: “Türkiye’nin başarısına dünya şahit”

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, dünyayla birlikte ülkemizin de her anlamda büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini ifade etti.

Başkan: “Türkiye’nin başarısına dünya şahit”
23 Kasım 2022 - 23:52
Reklam

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, dünyayla birlikte ülkemizin de her anlamda büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini ifade etti. MHP’li Abdurrahman Başkan “Son yıllarda bölgemizdeki tehditlere açık meydan okuma ve saldırılara karşı birliğimizi, dirliğimizi, siyasi ve ekonomik istikrarımızı korumak için büyük mücadeleler vermekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak önemli başarılara imza attığımıza tüm dünya şahit olmaktadır” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın TBMM Bütçe Plan Komisyonundaki görüşmelerinde söz alan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan. Konuşmasında şunları söyledi:


SANAYİ VE TEKNOLOJİDE BAŞARI HAYATİ ÖNEMDE


“Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümüne yaklaşırken ülkemizin her yönden bağımsızlığını pekiştirecek, toplumsal refahını artıracak her adıma destek vermek; sadece milletvekili olarak değil, bir vatandaş olarak da hepimizin önceliği olduğunu belirterek sözlerime başlamak istiyorum. Bu amaç doğrultusunda sanayi ve teknoloji alanlarında elde edilecek başarıların ne kadar hayati olduğunun bilinciyle gece gündüz çalışmakta olan Bakanlığımızın tüm personellerine buradan teşekkür ederim.
Sayın Bakanım, dünyayla birlikte ülkemiz de her anlamda büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçmektedir.
Son yıllarda bölgemizdeki tehditlere açık meydan okuma ve saldırılara karşı birliğimizi, dirliğimizi, siyasi ve ekonomik istikrarımızı korumak için büyük mücadeleler vermekteyiz.


MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ


Bu kapsamda güçlü sanayi altyapımız, firmalarımızın üretim esnekliği, nitelikli insan kaynağını ve yenilikçiliği teşvik eden AR-GE çalışmaları sayesinde Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak önemli başarılara imza attığımıza tüm dünya şahit olmaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti devletimizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması hiç şüphesiz ki yerli ve millî teknoloji hamlesi ışığında geliştireceğimiz sanayi ve teknoloji politikalarıyla mümkün olacaktır.
Tarihimizde Nuri Killigil, Şakir Zümre, Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş'un girişimleri, Devrim otomobili için atılan adımlarda yeterli ekosistem inşa edilemediği için maalesef yarıda kalmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bizler de bu süreçte millî teknoloji hamlesiyle kendi millî yol haritamızı hayata geçirerek, teknolojinin öncü ülkelerinden birisi olma başarısını mutlaka gösterme mecburiyetindeyiz.


TÜBİTAK SAGE’YE ÖVGÜ


Ülkemizin savunmasında; gelişmesinde; bilim, teknoloji ve yeniliğin en önemli unsuru olan yaptığı çalışmalarla 25-28 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'na damga vuran TÜBİTAK SAGE'nin başarılı çalışmalarını da yakından takip ettiğimi ifade etmek istiyorum. Başta TÜBİTAK Başkanımız olmak üzere tüm çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
Sayın Bakanım, burada bir hakkı teslim etmem gerekmektedir.
Siz hangi sanayici, hangi yatırımcı olursa olsun; kimliğine, meşrebine bakmadan sadece liyakat esasına dayalı olarak ya bizzat açılışını gerçekleştiriyor ya da açılan tesise ilk fırsatta mutlaka ziyarette bulunuyorsunuz. Bu nedenle size şahsım adına da burada bir teşekkür etmek istiyorum.


EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ TÜRK MİLLETİ


Savunma sanayisinde kaydettiğimiz başarı, sanayinin diğer sektörlerine de rol model olan nitelikte olmakla birlikte, dijitalleşen dünyada sadece pazar değil, yüksek teknoloji ve katma değer üreten "2023 Lider Ülke Türkiye" yolunda en büyük destekçimizin hiç şüphesiz ki necip Türk milletimiz olacağına olan inancımın tam olduğunu da buradan ifade etmek istiyorum.
Şüphesiz sürdürülebilir ekonomik büyümeye ve sosyal refah düzeyinin artışına katkı sağlama, ihracatçının ve girişimcilerin ayakta kalmasıyla mümkün olabilecektir.
Dünya üzerinde rekabet ortamının gün geçtikçe arttığı ve sertleştiği bir ortamda, Lider Ülke Türkiye yolundaki en büyük hedeflerden biri olan 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşabilmek için mutlaka ham madde üretimi yapan tesislere ihtiyaç duyduğumuz da bir gerçektir.
Bu anlamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilen Endüstri Bölgeleri Kanunu'nun büyük hedefler ve yatırımlar için önemli bir katkı sağlayacağı da aşikârdır.


ANTALYA ORGANİZE’DE YER SORUNUNU BAKAN’A İLETTİ


Son olarak, bir sanayici olarak, Antalya'mızda bulunan organize sanayi bölgemiz, başarılı çalışmalarının yanı sıra ülkemiz ekonomisine kattığı katma değerle de dikkat çekmekte olup kapasitesinin ise neredeyse tam doluluk oranına ulaşmak üzere olduğunu belirtmek isterim.
Sayın Bakanım, Antalya Organize Sanayi Bölgemizde yer sorunu başladığı için Korkuteli Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin karma organize sanayi bölgesine hızla çevrilmesi, sanayicimizin önemli bir eksikliğini de giderecektir. Bu anlamda, Antalyalı sanayicilerimizin yakın ilgi ve alakanızı beklediğini sanayicilerimiz adına söylemeyi bir borç biliyor, bu duygu ve düşüncelerle heyetinizi saygıyla selamlıyor, bütçemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
 

Bu haber 1075 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum