Reklam

CITY EXPO- ANTALYA ŞEHİRCİLİK FUARI KAPILARINI AÇIYOR

Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın Antalya’nın önemli bir marka değeri olduğunu söyledi. Bu yıl 11-13 Kasım’da düzenlenecek fuarın teması ise “İnsan ve Çevre” olacak.

CITY EXPO- ANTALYA ŞEHİRCİLİK FUARI KAPILARINI AÇIYOR

Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın Antalya’nın önemli bir marka değeri olduğunu söyledi. Bu yıl 11-13 Kasım’da düzenlenecek fuarın teması ise “İnsan ve Çevre” olacak.

CITY EXPO- ANTALYA ŞEHİRCİLİK FUARI KAPILARINI AÇIYOR
11 Ekim 2021 - 12:48
Reklam

Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteği ve Akdeniz Belediyeler Birliği(AKBB) koordinatörlüğünde 9’uncu kez Antalya City Expo-Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu gerçekleştiriliyor. Antalya Expo Center’de 11-13 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenecek fuarın tanıtım toplantısı Akra Barut Otel’de yapıldı. Belediyeciliği güncen teknolojiyle buluşturan fuarın tanıtım toplantısına Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, fuar danışma kurulu ve fuar organizatörü katıldı. Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, City Expo-9. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Gecikmiş olan bir fuarı gerçekleştirecek olmanın mutluluğu içinde olduklarına değinen Başkan Tütüncü, “Mart 2020’den bu yana pek çok sosyal aktivite, fuar planlandığı şekliyle yapılamadı. City Expo Fuarı’nın 9’uncusuda bunlardan biriydi. Mart 2020’de gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bu fuar çeşitli tarihlere ötelenmek zorunda kaldı ve ötelendiği birkaç tarihte de maalesef dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle gerçekleştirilemedi. “dedi.


BU FUAR BİR MARKA 

City Expo- Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nın 11-13 Kasım tarihlerinde yapılacağını bildiren Başkan Tütüncü, “Türkiye’de City Expo Fuarı, önemli bir marka haline geldi. Bu fuarı 9. kez düzenlemiş olmak az uz değil. Bu şehirde birçok belediye temsilcisi arkadaşımızın da bu fuarda emeği oldu. Akdeniz Belediyeler Birliği çalışanlarımızın ve fuara katılan firmalarında çok büyük desteği oldu. 5. City Expo Fuarı’ndan itibaren bu fuarı arkadaşlarımızla birlikte düzenledik. Fuar her geçen gün alanında büyüyen bir marka haline geldi. Türkiye’de şehircilik fuarı düzenlemek çok kolay bir iş değil. Fuarcılık pratiğine baktığımızda birçok şehirde fuarlar düzenlenmek istenmiş ama bir, iki, üç fuardan sonra bu fuarların sürdürülebilirliği sağlanamamıştır. City Expo Fuarı, tecrübeyi biriktirmiş tek fuar… Fuarın Antalya’da yapılıyor olması da son derece önemli. Antalya’nın fuarlar şehri olmasına katkı sağlayan herkese gönül borcumuz var. “diye konuştu.


KATILIMCI SAYISI İLE GÖZ DOLDURUYOR 

City Expo Fuarı’nın Türkiye Belediyeler Birliği ile beraber düzenlendiğini belirten Başkan Tütüncü, “Bu fuar vesilesiyle farklı bir etkileşimi yerel yönetimler anlamında da bölgemizde sağlamış oluyoruz. Belediyecilik insan hayatının doğumundan ölümüne kadar devam eden bir oldu ve bir süreç. Belediyelerin bu süreç içinde ihtiyaç duyduğu pek çok tedarikçi sektör var. Onlarla birlikte hareket etmeleri gerekmektedir. Onlarla buluşmaları anlamında ekonomiye farklı bir katkı sağlaması açısından da bu fuarların, hepimize faydalı olduğunu düşünüyorum.

Şehircilik alanında asfalttan tutun itfaiyeye kadar, peyzajdan tutun sosyal projelere kadar bir çok yeniliği üreten firmalar kendilerini ve hizmetlerini takdim etme imkanı buluyorlar. Bu imkanlarda, fuara katılanların ufkunun yükselmesine, yenilikleri aynı anda görmelerini sağlıyor. Bu önemli bir kazanç… Belediyeler, inovatif belediyeciliği harekete geçirmek için farklı araştırmalar yapmak zorundalar. Yeni teknolojileri takip etmek durumundalar. Bu fuar belediyecilere böyle imkanlar sunmuş oluyor. Her yıl artan firma sayıları ile fuarımız göz dolduruyor. Ziyaretçi sayısı da önemli… En son ki fuarımızı 20 bin ziyaretçi seviyesiyle tamamladık. Antalya’daki belediyelerin bu yenilikleri Antalya’da görebilecekleri bir ortamı sağlarken, çok ciddi sayıda ziyaretçinin Antalya’ya gelmesi, Antalya’nın otellerinde kalması, şehri gezmesi şehir ekonomisine katkı sağlaması söz konusu... Heyecan dolu bir fuarı belediyecilerimize, sektör temsilcilerine armağan etmiş olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyacağız. ” dedi.


İNSAN VE ÇEVRE TEMASI 

Fuar teması hakkında da bilgi veren Tütüncü, “Biz son 3 fuar da çeşitli temalar seçerek, bu temalar etrafında da sadece fuar değil, oraya gelen belediyecilerimize sempozyumlarla farklı ufuklar açmak niyetindeyiz. Bu yılda insan ve çevre temasıyla değişik sempozyumlar düzenlenecek. Belediye başkanlarımızın bilgi ve tecrübe paylaşımlarına varan buluşmalar gerçekleştirilecek.“ diye konuştu. Başkan Tütüncü, fuarda yangınla mücadele konusunda itfaiyelerle ilgili bir çalışmanın da olduğunu sözlerine ekledi.

TECRÜBE PAYLAŞIMI YAPILIYOR 

Tütüncü “Fuara, 20 belediye, büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve büyükşehirlerin ilçe belediyeleri stant alarak özgün uygulamalarını tanıtacak. Akdeniz Belediyeler Birliğine bağlı belediyelere de ücretsiz stant veriyoruz. Küçük ilçe ve belde belediyelerimize… Ücretsiz verdiğimiz stantlarımızda 60 belediyemizin katılmasını umuyoruz. Bu fuar belediyecilerin birbirleriyle tecrübe paylaşımına vesile oluyor. Her belediye birbirinin yaptığı çalışmaları görüyor. Her fuar bir tecrübe ve fikir paylaşımına olanak sağlıyor.“ dedi.

Başkan Tütüncü fuara Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan da heyetler katılacağını, yurt dışından da katılım için talepler geldiğini söyledi.

CİTY EXPO’DA NELER VAR? 

Firmalar, fuarda belediye ve ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park- bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, peyzaj, altyapı su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik ve bakım ekipmanları, ses, ışık ve görüntü ekipmanları, spor tesisi ve spor malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği, elektrik, elektronik, bilgisayar otomasyon, yazılım, e-belediyecilik sistemleri gibi yeni ürün gruplarını ziyaretçilere sunacak. Yurt dışından kardeş belediyeler ve tüm büyük şehir başkanları fuarda bir araya geliyor olacak.

Bu haber 517 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum