AKSU TEK YÜREK OLDU
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

AKSU TEK YÜREK OLDU

23 Şubat 2023 - 10:50

Kıymetli Aksu’lular…
 

Geçen 6 Şubat günü saatler 04.17’yi gösterdiği anda güzel ülkemin 10 şehri, Kahramanmaraş merkezli ‘Asrın felaketi’ olarak bilinen 7,7 şiddetinde depremle uyandı.
Depremin ilk saatlerinden itibaren devletimiz anında afet bölgelerine dağılıp orada enkaz altında bekleyen vatandaşlarımızı kurtarmak için canla başla çalışmaya başladı. Sivil toplum kuruluşlarının kurtarma ekipleri de bölgeye dağıldı. Can pazarının yaşandığı ilk saatlerde bizlerde Aksu Belediyesi’ne giderek başkan Halil Şahin ile neler yapabileceğimizi konuştuk. Başkan Şahin hemen yardım kampanyası başlatarak belediye binasının önüne yardım çadırı kurdurdu ve vatandaşları yardıma teşvik etti. Aksu Belediyesi sabah ilk olarak bölgeye kurtarma ekibine katılmak üzere iş makinaları sevk etti.


Duyarlı Aksu halkı ve iş yeri sahipleri bölgeye acil ihtiyaç olan ısıtıcı ve battaniye desteğinde bulundu. Aksu Belediyesi önündeki yardım çadırı an ve an doluyordu. Vatandaşlarımız öyle duyarlı ki, kimisi kendine yemek için yaptığı zeytini, kimisi torununa aldığı kıyafeti, bazı çocuklarda hiç kullanmadığı oyuncağını aldı geldi. Bazı çocuklarda kumbarasını kırıp içindeki parayı depremzede çocuklar için gönderilmek üzere getirdi.
 

Bizler öyle yüce milletiz ki, söz konusu yardım olduğunda sadece insan olduğumuzu düşünüp adeta hayırda yarışıyoruz.
Bizler yardımları toplarken bunları bölgelere nasıl ulaştıracağız derken, şoför esnafı Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i arayıp ‘Başkanım emrinizdeyiz bölgeye gitmeye hazırız’ dediler. Başkan Şahin’de gitmek isteyen gönüllü şoförleri araçlarıyla belediyeye davet etti. Dedim ya bizler söz konusu yardım olduğunda amasını düşünmeden koşan insanlarız.
Belediye personeli ve yardımseverlerin titizlikle kolilediği eşyalar TIR’lara doldurdu. Deprem bölgesine nokta atışı ile gönderildi. TIR’lar doldurdukça yenileri geliyordu. Aksu halkına “un lazım’’ dedik bölgeye gitmesi için adeta yarıştılar. Sadece un yüklü bir TIR, Aksu’dan görevlendirilenlerle birlikte bölgeye giderek ekmek yapılması için kullandırıldı.


Aksu Belediyesi böylesi güzel yardımlaşmada çok başarılı bir çalışma sarf etti. İsim isim saymak isterim fakat ismini bilmediğim unuttuğum yada yazarken unutabileceğimi düşündüğüm için bu konuya girmek istemiyorum.


Olayın ilk anından itibaren yardımların toplanması ve bölgeye ulaştırılmasında konunun içinde bulunduğum için yardımların hiçbirinin ziyan olmadan bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştığına emin bir kardeşiniz olarak içiniz rahat olsun. Aksu Belediyesi koordinesinde yardım seferberliği amacına ulaşmıştır.

 
Bölgeye gönderdiğimiz yardımlardan sonra depremzedeler ilçemize gelmeye başladı. Gelen depremzedelerin kayıtlarını AFAD’a yaptırdıktan sonra onların yerleşmelerinde yardımcı olundu. Aksu’da bazı hayırseverler kullanmadığı evlerini onlara açtı. Aksu Belediyesi ve bizlerde onların eşya sıkıntılarını çözmek için var gücümüzle çalıştık. Halil Başkan makam odasında sürekli depremzede vatandaşları ağırladı. Onların eksikleri ve ihtiyaçlarının giderilmesi için talimatlar verdi.
 

Aksu halkı depremin ilk saatlerinden itibaren elinden gelen tüm destekleri verdiğine şahidiz. Onların zarar görmeden bölgeye ulaşmasında büyük çaba sarf eden Aksu Belediyesinin titiz çalışmalarına şahidiz. Allah imkanı olup yardım edenlerden, imkanı olmayıp dua edenlerden ve Aksu halkının yardımlarının zerresine zarar gelmeden bölgeye gönderilmesinde emeği olan herkesten razı olsun. Biriniz bin olsun.
 

Allah bu aziz millete böyle acılar yaşatmasın. Bu aziz milletin her daim yardımcısı olsun. Selam ve dua ile…
 

Kalın sağlıcakla….
 
 
 
 
 

Bu yazı 771 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • murtunalı
    1 yıl önce
    helal olsun sana enes abi
  • Belediye çalışanı
    1 yıl önce
    Allah razı olsun depremin ilk saatlerinden itibaren siz belediyemizde yardıma geldiniz.Elinizden geleni yaptınız güzel bir iş başardınız tebrik ediyorum sizi.