TÜRKİYE SEÇİME GİTTİ…
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

TÜRKİYE SEÇİME GİTTİ…

18 Mayıs 2023 - 18:41

Kıymetli okurlar;
 

Türkiye olarak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili adaylarını seçmek hepimiz sandık başına gittik.
 

Partilerin sahada çalışmalarının meyvesini alacakları bu seçimlerin değerlendirmesini yapmak bizlere düştü. Hangi parti nasıl sonuç aldı bunu Aksu açısından değerlendireceğim. Öncelikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını, ikinci turunda 28 Mayıs Pazar günü yapılacağını ve en fazla oy alan kişinin Cumhurbaşkanı olacağının altını çizeyim.

 
Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinde yüzde 88 gibi yüksek bir oranla katılım olması demokrasinin en güzel örneğidir.

 
Antalya ve Aksu’ya bakacak olursak meclis tablosunda çok bir değişiklik olmadı diyebiliriz. Anket firmalarının MHP’yi barajın altında göstermelerinin fiyaskosu seçim sonuçlarında anlaşıldı. MHP’nin Antalya’da 1 olan Milletvekili sayısını 2’ye çıkarması bunun göstergesidir.

Aksu’da seçimlerin sonucuna gelecek olursak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu HDP’nin desteğini alarak Aksu’da birinci olmuştur. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan 244 oy farkla ikinci olmuştur. Sinan Oğan ise 3 bin 459 oyla yarışı üçüncü bitirmiştir.
 

Milletvekili sonuçlarını inceleyecek olursak AK Parti Aksu’da birinci parti olarak seçimleri tamamlamıştır. 2018 yılı seçimlerine göre AK Parti oylarını artırmıştır. CHP’de 2018 seçimlerine göre oylarını arttıranlar arasında. MHP 2018 seçimlerine göre oylarını arttırarak mecliste sandalye sayısını çoğalttı. İYİ Parti Türkiye’de olduğu gibi Aksu’da oyları eriyen parti olarak kayıtlara geçti. Barajın yüzde 7’ye düşürülmesi İYİ Parti ve HDP’ye yaramış görülüyor. Şayet baraj düşmeseydi ve ittifaklar olmasaydı İYİ Parti ve HDP meclise giremiyordu.

 
2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde Aksu’da Millet İttifakı’nın adayı artık CHP’den olacaktır. Cumhur İttifakı adayı ise AK Parti’den olacaktır. Sonuçlar bize bunu gösteriyor.

 
28 Mayıs Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Aksu’da sosyal medya üzerinden yaptığımız ankette Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci olduğunu gördük naçizane fikrim sonuçlarında anketle aynı çıkacağı yönde…
 

Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler…
 

Kalın sağlıcakla…
 

Bu yazı 505 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum