1 NİSAN'IN HİKAYESİ
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

1 NİSAN'IN HİKAYESİ

02 Nisan 2021 - 10:36

Kıymetli okurlar,
 

Günümüzde neredeyse çoğu insan tarafından 'şaka' yapılan gün manasına gelen 1 Nisan aslında Müslümanlara karşı yapılan bir adiliğin, hilenin adıdır. Aslında 1 Nisan şaka günü değil katliam günüdür. Toplum çoğunluğu tarafından yanlış bilinen o katliam günü olan 1 Nisan'ın hikayesini sizlere aktarayım belki bundan sonraki 1 Nisan günlerinde içinizi içimizi hüzün kaplar.
 

1 NİSAN NEREDEN ÇIKTI?
 

15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu İspanya'daki Endülüs Müslümanlarının son kalesini (Gırnata) kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir.
 

Durumun zorluğunun bilincinde olan Haçlı ordusunun komutanı kaleyi düşürmek için değişik taktikler düşünmektedir. En sonunda aklına bir fikir gelir. 31 Mart gecesi kalenin önüne giderek bir elinde Kur an bir elinde İncil, kaledekilere seslenir;
 

"Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım" der. Bunun üzerine gerekli görüşmeler sonrasında Müslümanlar canlarının kurtarılması karşılığında kaleyi teslim ederler. Ertesi gün sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar , 'Bizi öldürmeyeceğinize dair yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz' derler.
 

Bu söz üzerine Haçlı ordusunun komutanı "Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur" diye cevap verir ve Bütün Müslümanlar orada şehit edilirler. Hikaye'ye göre o gün bugündür. 1 Nisan Hristiyanlar arasında Hile Günü olarak kutlanmaktadır. Maalesef halkımız arasında da yaygınlaşmış ve binlerce Müslümanın katliam günü olan 1 Nisan bugün 'şaka günü' olarak kutlanmakta.
 

Birçok insanın belki de bilmediği, binlerce Müslümanın katledildiği 1 Nisan, günümüzde artık şaka ve eğlence günü olarak kutlanmakta. Zannedildiği gibi şaka günü olmayan 1 Nisan, bu bilgilere göre aslında Müslümanlar için büyük bir trajediye karşılık geliyor.

 
Kalın sağlıcakla…
 

Bu yazı 2024 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum