AGC'Yİ BEKLEYEN SINAV…
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

AGC'Yİ BEKLEYEN SINAV…

14 Ekim 2021 - 19:51

Kıymetli okurlar,


Bildiğiniz gibi geçen hafta bizlerin temsilcisi Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin olağan genel kurulu yapıldı. 15 yıl kesintisiz AGC’yi yöneten başarılı başkan Mevlüt Yeni adaylığa çıkmayarak aday olmak isteyenlerin önünü açmış oldu. İdris Taş ve Haşmet Öyken gibi değerli isimler centilmence yarıştı ve kazanan AGC oldu. İdris Taş 150 oy alarak başkanlık görevini üstlenmiş oldu. Haşmet Öyken’de 95 oy alarak ciddi oy almış oldu. Bazı arkadaşlarımızda listedeki beğenmedikleri isimlerin üzerini çizerek oylarını geçersiz hale getirerek 5 oyun iptal olmasına sebep oldu.
 

İdris Taş görevi Mevlüt Yeni’den devir aldıktan sonra vakit kaybetmeden görev dağılımı yaptı ve tebrikleri kabul etmeye başladı.

 
Şimdi gelelim AGC’yi bekleyen sınava öncelikle verilen sözler projeler var tüm meslektaşlarımız gibi bizlerde bu projeleri takip edeceğiz. İdris Taş tuttuğunu koparan bir insan en büyük proje olan ve Mevlüt Yeni’nin herkesten sır gibi sakladığı basın emekçilerini ev sahibi yapma girişimlerinin en önemli aşaması olan araziyi buldu ve ilerleyen günlerde protokol yapılarak AGC’ye verilmesi oldu. Bu proje  gerçekleşirse tüm meslektaşlarımız Aksu ilçemizde güzel bir eve sahip olacaklar…
 

Bir diğer konu malumunuz tasarruf tedbirleri kapsamında resmi kurumların gazete aboneliği ve reklamları iptal edilecek, bazı önemli günlerde reklam alamadıklarımız da oldu. Bu işi çözecek olan kurum ise tabi ki AGC olacak siyasi partilerin il başkanları ile görüşerek bu tedbirin bir an evvel kaldırılıp eski haline döndürülmesi olacak önümüzdeki ay abonelik çalışmalarına başlayacak meslektaşlarımızın geri çevrilmemesi gerekiyor.
 

AGC’nin çözmesi gereken bir hususta bazı belediyelerde bulunan Basın Müdürleri maalesef bu sektörden çok uzak isimler olması Belediye Başkanları ile görüşülerek bu işi yapacak kişilerin sektörden olan isimlerden tercih etmeleri gerektiğini söylemek.

 
AGC’yi yalnız bırakmamak gerekiyor gazeteciler bir olursa bizleri kimse yıkamaz yıpratamaz fakat birlik içinde olmazsak bölünürsek yok olur gideriz. İdris Taş ve yönetimine başarılar diliyorum. Gazetemiz adına her türlü desteği kayıtsız şartsız vereceğimizi bilmelerini isteriz.

 
Kalın sağlıcakla…
 

Bu yazı 661 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum