AKDENİZ EDAŞ'A DUR DEME ZAMANI
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

AKDENİZ EDAŞ'A DUR DEME ZAMANI

24 Ekim 2013 - 23:03

TEDAŞ’ın özelleşmesiyle, adının “AKDENİZ EDAŞ” olarak değişikliğinden sonra, fatura rakamları da bir hayli kabarık gelmeye başladı.

 

Aksu’da eczacılık yapan Ramazan Özen’in Kundu'da bulunan evine, 2 ay önce özelleştirilen TEDAŞ tarafından 26 Bin TL fatura gönderildi. Aksu'da bulunan işletme şefliğine dilekçe ile müracaat ettiler ve tekrar okuma yapılacağını, okuma yapanın çalışanlarının yanlış yaptığını söylediler ve sistemden bakarak aslında onların ALACAKLI olduğunu, bu tutarın sonraki faturalardan düşeceğini söylediler ve dilekçe ile onları merkezlerine yönlendirip sistemde düzeltilecek durumları da bildirdiler. Merkezlerine gidip söylenilenleri tek tek yerine getirmelerine rağmen, bu ay gelen fatura ve tutarıysa şöyle; 36 Bin TL… Bu yaşanan olaylardan sadece bir tanesi, kim bilir kaç kişi böyle olaylarla uğraşıyordur!

 

Fatura yazma olayına gelince, özelleşmeden önce ayda bir hatta 3 ayda bir yazılan faturalar, özelleşmeden sonra 15 günde bire düştü. 15 günde bir, tekrar tekrar vergi alan fatura masraflarını ayda 2 defa alan AKDENİZ EDAŞ, aynı zamanda kesmediği elektriğin açma kapama bedelini de her ay vatandaştan tahsil ediyor!

 

Bayram arefesinde vatandaşları tehdit eden AKDENİZ EDAŞ, yine yapacağını yaptı. Ne yazık ki bayramı elektriksiz geçiren evler oldu… Merak edilen başka bir husus ise; borçlarını düzenli ödeyen fakat ilk fırtına ve yağmurda günlerce elektriksiz kalan evlerin zararını neden karşılamazlar ve ne zaman aransalar, ekiplerin çalışmakta olduğunu ve ekiplerinin yetersiz olduğunu dile getiriyorlar… Bizler ise, Vatandaş olarak hakkımızdan fazlasını istemiyoruz…

 

Faturalarımız ay da ortalama 150 TL gelirken, özelleşmeden sonra 15 günde 150 TL gelmeye başladı. Buna dur diyecek olan yine bizleriz, Aksu halkı olarak gerekirse avukat tutup dava açmamız gerekecekse yapalım “haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır”.

 

Son olarak elektriklerin gitmesiyle ilgili bir ailenin çocuklarını nasıl kaybettiğini aktarmak istiyorum;

 

Bayramın 3. günü Aksu’nun Murtuna mahallesinde, gündüz 12’de giden elektriklerin sonucu, akşam Durmuş-Ayşe çifti, çocuklarını uyutup odaya da çocuk gözlerini açarsa korkmasın diye bırakılan mumun devrilmesi sonucu alev alan odada minicik bedenin  3 yaşındaki Buse’nin ölmesi hepimizi derinden üzmüştür. Olay yerine gittiğimizde 36 saattir elektrik gelmediğini de gördük. AKDENİZ EDAŞ buna nasıl bir cevap verecek, cevabı bırakın,  kendilerine soruyorum; “vicdanınız rahat mı?” Ölümün Hak olduğunu biliyoruz, vade dolduğu zaman verilen canı Allah’a teslim edileceğini de çok iyi biliyoruz ancak bizim içimizden geçirip üzüldüğümüz şey; bu sorumsuzluk olmasaydı ve herkes görevini yerine getirseydi küçücük bir beden ailesi ona doymadan bu dünyadan ayrılmazdı!

 

Minik Buse Cennette ailesini beklemeye çekildi, toprağın bol olsun Buse…

Bu yazı 6002 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum