AKSU DAHA ÇOK YERELE ODAKLI…
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

AKSU DAHA ÇOK YERELE ODAKLI…

09 Aralık 2022 - 12:05

Kıymetli okurlar,
 

Genel seçim takviminin açıklanacağı bugünlerde böyle bir yazı kaleme almak istedim. Ülkemiz Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerine giderken Aksu’da durum tam tersi gibi duruyor.
 

Siyaset yapan arkadaşlar 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere odaklanmış gibi görünüyor. Aksu’da ‘ben milletvekili aday adayıyım’ diyen birine henüz rastlamadık yada bizi bulamadı dile getirtmek için.

 
Ülkemiz çok önemli bir seçimin arifesine girmiş durumda, vatandaşlar siyasetçilerin söylemlerine çok itibar etmiyor, yerel siyasetçilerde genelle pek ilgilenmiyor gibi görünüyor.
 

‘Altılı masa’ her ay birinde toplanarak gün partilerine devam ediyor ne konuştuklarını benim gibi herkes mutlaka merak ediyordur. Benim düşüncem olur da seçimi kazanırsak hangi bakanlık kimde, HDP’yi bu işin içinde görünmeden nasıl kazanırız derdinde. HDP açıktan destek verse seçmenleri küsecek, HDP destek vermeden bu işte başarılı olma imkanları neredeyse imkansız.
 

Ülkede ciddi bir ekonomik kriz var, bunu kimse yok sayamaz. Marketler cep yakıyor, alınan maaşlar cebe girmeden eriyor. Bütün olumsuzluklar pandemi sonrasında ülkemize ve dünya geneline yayıldı. Biz bu krizin ülkemizi yakıp yıktığını düşünüyoruz fakat dünya bizden daha kötü durumda olduğunu da unutmayalım. En azından biz istediğimize pahalı olsa bile ulaşabiliyoruz. Almanya örneğinde olduğu gibi, bu yıl doğal gaz yakamayacaklar o yüzden Türkiye’de kış turizminde patlama yaşanacağını düşünüyorum.
 

Okurken içinizden mutlaka diyorsunuzdur, “Peki Enes sen ne düşünüyorsun?”
 

Her akşam tartışma programlarını izliyorum, takip ediyorum Antalya’da olduğu gibi ülkemizde de bazı gazeteciler her şeyi biliyorlar, bilmedikleri konularda bile sallayıp geçiyorlar…
 

Ben seçimin galibinin Cumhur İttifakı olacağını düşünüyorum. ‘Altılı masa’nın en güçlü adayının yine Kemal Kılıçdaroğlu olduğuna inanıyorum. HDP seçmeninin ve alevi seçmenin en rahat oy verebileceği isim olarak değerlendiriyorum. Mansur Yavaş neden olmaz diye iç sesler duyuyorum sanki. Mansur Yavaş HDP seçmeninden kesinlikle oy alamaz, vermezler. Ekrem İmamoğlu, İstanbul seçimlerinde olduğu gibi şanslı olabilirdi fakat İstanbul’u yönetemediğini gördüler ki, bir an önce yerel seçimler gelse de aday göstermesek diye gün sayıyorlar. ‘Altılı masa’nın çok uzun soluklu olamayacağını ilk günden beri savunanlardan birisiyim. Her zaman vermiş olduğum bir örnek vardır, bir işyeri düşünün 6 ortağı var her birisi farklı düşüncelerde alınacak en ufak bir kararın ne kadar uzun süreceğini, hatta çatlaklar olacağını biliriz. Bir iş yeri daha düşünün 2 ortaklar kavgada etseler kısa sürede ortak bir noktada buluşup istişare halinde bir karar çıkabilir.
 

Demem o ki kıymetli okurlarım, yerel siyaset yapan arkadaşlar önümüzde 5 ay sonra seçim var. Buraya odaklanın ve ülke siyasetine katkınız olsun, seçimler sonrası oturur aylarca sizlerin yerel seçimlerini konuşuruz.
 

Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler….
 

Kalın sağlıcakla….
 

Bu yazı 600 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum