ARKADAŞ DEDİĞİN DOST DEDİĞİN…
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

ARKADAŞ DEDİĞİN DOST DEDİĞİN…

10 Ocak 2020 - 10:18

Kıymetli okurlar ,
 
Kıymet verirsin, değer verirsin Dost arkadaş bilir, incitmeye kıyamazsın.


Birgün bakmışsın ki, tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali, selamı kelamı kesmiştir senden. Görür görmezlikten gelir,
Duyar duymazlıktan gelir, Yolda görse seni yönünü çevirir.
Bir anlam veremezsin, için acır, canın yanar, gözlerin dolar.
Bir şekilde ulaşmaya çalışırsın fakat ulaşamazsın.
Yazgıdır ya hani, en ummadığın anda karşılaşırsın.
Sevinirsin, kuş olup uçasın gelir tekrar karşılaştın diye.
Muhabbet etmeye, hal hatır sormaya çalışırsın.
Aldığın buz gibi cevaplar seni acıtmaya üşütmeye devam ederken, sen bir taraftan nerde kusur ettiğini düşünürsün.
Sorarsın incitmekten korkarak, "Kusurum nedir, nerde yanlış yaptım sana" diyerek, kusurun olmadığını bile bile özürler dilersin üstelik.
Oysa kusur yoktur ortada, havadan sudan sözlerle aranıp sorulmadığından şikayet eder. Oysa sen yüreğinde kasıtlı bir davranış beslemiyorsundur, aramamak sormamak adına. O arayıp sormuyor diye kin etmek aklına bile gelmez oysa. İşleri vardır, hastadır, meşguldür müsait değildir belki diye düşünürsün. Sen arayıp sormaya çalışırsın. Ama asla yok yere ipleri koparmak aklına bile gelmez. Çünkü sen Dost demişsen, Arkadaş, Can demişsen, o senin canındır artık. Sen öyle düşünür herşeye rağmen tekrar kazanmaya çalışır ve kazanırsın nitekim de. Günler haftalar aylar birbirini kovalar. Hep bişeyler eksiktir ama, hissedersin.
Sen ararsan arayan, sen sorarsan soran, hep bekleyen, vermekten aciz olduğuna artık inanmışsındır. Yorulursun insansın sende...
Görmemezlikten gelişlerine, tutarsız davranışlarına, vurdum duymazlıklarına için sızlayarak şahit olursun. Onun hep bir bahanesi vardır.
Fakat senin tahammülün ve sabrın kalmamıştır artık. Sonra yüreğini azarlayarak geride durmasını söyler, O bin bir emek verdiğini bir anda bir "Hoşçakal"a sığdırır, Allaha emanet edersin içinden parçalar hediye ederek. Böyle olmamalı Dostluklar, böyle olmamalı Arkadaşlıklar diyerek derin bir iç çekerek yürür gidersin, Gözlerindeki yaş, yüreğinde bırakılan yara izleri eşlik eder sana. Ağlamak ne güzel be der, ağlatanın vefasızlığına kendin bile anlayamazsın.


Yüreksiz yüreklere selam çakarsın ardından yine de GÜLÜMSEYEREK..


Kalın sağlıcakla…
 

Bu yazı 870 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum