ARSLAN VE ŞAHİN YARIŞIYOR…
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

ARSLAN VE ŞAHİN YARIŞIYOR…

22 Mart 2019 - 10:00

Kıymetli Okurlar,

 

Yerel seçimlere dokuz gün kala saha çalışmaları hızını arttırarak devam ediyor.

 

Siyasette her zaman iki kere iki dört etmez. Aksu’da bazı kesimler Halil Şahin ve İsa Yıldırım’ın yarıştığını konuşsa da gerçeklere baktığımız zaman durum farklı. Evet, sahada iki güçlü isim var; ama bunlardan biri zannedildiği gibi İsa Yıldırım değil. Bazı kesimler farkında olmasa da bu ikinci isim herkesin de bildiği ve yakından tanıdığı Millet İttifakının Adayı Durmuş Ali Arslan. Bu yarış Cumhur İttifakı Adayı Halil Şahin ve Millet İttifakı Adayı Durmuş Ali Arslan arasında gerçekleşecek; yalnız bu seçimde kazanan çok büyük fark atamayacak.

 

İsa Yıldırım’ın Aksu’da seçim kazanamayacağına; fakat geçen dönemde olduğu gibi Ak Parti’ye seçim kazandıracağına inanan seçmen sayısı yüzde 10. Mahalle aralarında ve köylerde konuştuğumuz vatandaşlar ‘İsa Yıldırım kazansaydı geçen seçimde elinde belediye gücü varken kazanırdı. Şimdi tabanının olmadığı bir partiden seçim kazanamayacak’ diyor.

 

Hatırlarsanız geçen seçimde oylar sayıldıktan sonra Kanal VİP canlı yayınında konuşmuştu. “Ben amacıma ulaştım. MHP’ye seçim kazandırmamak için çalıştım ve başardım” demişti.

 

Şimdi yine bazı iddialar var ki ortada üzülerek duyuyorum. “Kazanamayacağımı biliyorum; fakat millet ittifakına da bu seçimi kaybettireceğim” dediği konuşuluyor.

 

Bunlar vatandaşın konuştukları. Sayın İsa Yıldırım geçtiğimiz seçimleri kaybettiği zaman birçok ortamda kendisi ile görüşmeler yaptık. “Bir dahaki döneme aday çıkmayacağım. Kim güçlüyse ona destek vereceğim” diyordu. Anladığım kadarıyla Sayın Halil Şahin’den desteklerini esirgemiyor.

 

Siyaset çok zor bir sistemdir. Yalan, iftira, hazımsızlık ve her türlü hareketi mubah görenler tarihte yerlerini mutlaka alacaktır. Çamurlaşmadan siyaset yapan Halil Şahin ve Durmuş Ali Arslan’a teşekkür ederim. 2024 seçimlerinde artık bu tür siyasetten güzel Aksu’muz kurtulmuş olacak.

 

Geçtiğimiz Cumartesi gecesi maalesef ilçemiz üzücü bir haberle yasa boğuldu. Durmuş Ali Arslan Beyin kıymetli yeğeni, yol arkadaşı, Aksumuzun sevilen, gülen yüzlü, mert insanı Mustafa Altıntaş’ı kaybettik. Kendisinin vefatından önce sabah kahvaltıyı beraber yaptık. Kendisi ile uzun sohbetimiz oldu. Kırgınlıklarını anlatmıştı bana. “Çamur siyasetine gerek yok” diyordu. Kendisiyle Aksu’da sorun yaşayan kimsenin olmadığını düşünüyorum ki cenaze namazının kalabalıklığından belliydi. Mustafa Altıntaş kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

 

Kalın sağlıcakla…

Bu yazı 3743 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum