AŞISIZ OLMAZ !
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

AŞISIZ OLMAZ !

15 Ocak 2021 - 15:41

Aşı olmam diyerek ortalığı karıştırmaya çalışanlar emin olun ki ilk aşıyı olmak isteyen kişilerdir…
 

Kıymetli okurlar,
 

Ülkemiz koronavirüs salgınına karşı en ciddi ve güvenli savaşı vermekte dün itibariyle aşının kullanım izni çıktı.Antalya genelinde öncelikle sağlıkçılardan başlamak üzere aşılar vurulmaya başlandı.
 

Aşının güvenirliliği onlar tartışa dursun ülkenin en tepesinde bulunan  Reis-i Cumhur’dan tutunda sağlığımızı
emanet ettiğimiz ve bu hastalığı ülkemizden defetmek için çalışmalarını hızla sürdüren Sağlık Bakanımız bile öncelikle vurulanlar içerisinde yer aldı.
 

Neticede de özellikle sosyal medya tam anlamıyla bir “aşı bilgisizliği çöplüğü” haline geldi.
 

Sinovac aşısı konusunu pek çok enfeksiyon hastalıkları uzmanları tartıştı. Ortak görüşleri şu: Aşının henüz 3. Faz sonuçları açıklanmamış olsa bile acilen uygulanmasında fayda var. Zira salgını kontrol altına alabilmek için elimizde aşıdan daha etkili bir çözüm halen yok.
 

Aşı ile alaka dün akşam sosyal medya Twitter’da eski Antalya Valisinin paylaşımı dikkatimi çekti.Paylaşımda “Aşı geldi ve belirlenen risk grupları öncelikli olmak üzere, aşılama ücretsiz olarak başladı ve sıra gelirse aşı yaptıracağız. Yani yaptıramayacağız... Halbuki isteyenin istediği aşıyı ücreti mukabili yaptırabileceği alternatif bir sistem geliştirilse idi hiç de fena olmazdı.”
Sayın Valiye “Sayın Valim o zaman zenginlerden fırsat gelmez gariplere” cevap verdim.
 

Özel hastanelere para karşılığı aşı yapılma izni verilirse vay halimize işte o zaman sosyal medyada aşı çığırtkanlığı yapanlar parayı verip ilk aşıyı vurdururlar.Devletimizin bu sistemi gayet güzel öncelik sırasına göre vakti zamanı gelenler vurulsun.
 

Umuyoruz ki en kısa zamanda yapılan kısıtlamalar kalkar.Öğrenciler ikinci yarıdan itibaren yüz yüze derslere başlar.Restaurant,cafe,lokantalar ve kıraathaneler işlerine kaldıkları yerden devam eder.
 

Mevlâ Görelim Neyler, Neylerse Güzel Eyler…


Kalın sağlıcakla…
 

Bu yazı 899 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum