BAYRAM O BAYRAM OLA…
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

BAYRAM O BAYRAM OLA…

12 Mayıs 2021 - 00:00

Kıymetli okurlar,
 

Bayramlar, öncelikle ana-babanın rızasının alınması, akrabaların ziyaret edilmesi, komşuların gönüllerinin kazanılması, yoksulların ve muhtaçların gözetilmesi, büyüklere saygının esirgenmemesi, çocukların sevindirilmesi, hastaların ziyaret edilerek hal ve hatırlarının sorulması, yetimlerin merhamet elleri ile okşanması, sokak çocuklarına sahip çıkılması gibi konularda güzel bir yarışın yapıldığı zamanlardır.
 

Mübarek bir ayın gölgesi üzerimize düştü diyerek başladığımız ramazan ayı, yine göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Af ve bağışlanma ayı geldi diye yüreklerimize düşen sevinç, yerini hüzne bıraktı. Bir taraftan arınmış, korunmuş, bol sevap kazanmış olma ümidi, diğer taraftan da bir sonraki ramazana yetişememe endişesi ile dolu yüreğimiz.
 

Covid-19 gölgesinde geçen ikinci Ramazan ayını daha geride bıraktık.Yarın bayram yine içimizde hüzün olacak ailelerimizle kucaklaşmadan geçireceğimiz bayramın sonunda inşallah Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın güzel haberleriyle yine hep beraber bir arada olacağımız günler gelecektir.
 

Koronavirüs illetiyle geçirdiğimiz Ramazan ayında bir çok tanıdığımızı Rahmeti Rahmana uğurladık.Salgın hastalıklara yakalananlar şehit sayılır diye biliyoruz.İnşallah hayatını kaybedenler şehitlik kervanına katılırlar.

 
Yüce Rabbimiz, bu ayda tüm ibadetlerimizi, tuttuğumuz oruçları, kıldığımız namazları, okuduğumuz hatimleri, verdiğimiz sadaka ve zekâtları da kabul etsin ve affımıza vesile kılsın inşallah. Yüce kitabımızı okuyarak ve dinleyerek elde ettiğimiz güzelliği, ramazandan sonra da meal ve tefsirini okumak suretiyle devam ettirme gayretinde olalım. Edinmiş olduğumuz güzel ahlaki değerlerden uzaklaşmayalım. İbadet, sadaka, güzel davranışlar ve tövbe ile arındırdığımız gönüllerimizi tekrar günahlarla kirletmeyelim.
 

Allah’ın emrine uyarak ramazan ayını ihya edenlerin bu dünyadaki müjdesi bayramdır.Mübarek Ramazan Bayramınızı kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

 
Kalın sağlıcakla…
 

Bu yazı 811 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum