Bu nasıl bir seçim?
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

Bu nasıl bir seçim?

27 Ağustos 2013 - 22:03

Aksu Belediyesi'ne bir dönemler gelen müfettiş tarafından Aksu'ya kent konseyi kurulması yönünde talimat verilen fakat aradan 4 yıl geçmesine rağmen kurulmayan konseyin hızlı bir şekilde yangından mal kaçırırcasına, sözde valiliğin verdiği hazirunla seçime gidilmesi ve 3 kez hazirun değişmesinin anlamı nedir ?

 

Divan başkanı ve divan kurulu seçilmeden, Kepez kent konseyinden getirilen genel sekreter ve belediye başkanının seçime girecek olan başkan adaylarının verdikleri dilekçelere cevap vermeleri çok yanlıştır.

 

Aksu Belediyesi hiç anlamadığı, bilmediği bir konuda seçime gidiyor? Derslerine çalışmadan, birbirlerine bakarak "göç yolda düzelir" mantığı ile seçime gitmeleri beni olduğu gibi herkesi son derece şaşırtmıştır.

 

Aksu Belediyesi'nin burada ayrıştırıcı değil birleştirici olması gerekirdi. Adaylardan ikisi de pırlanta gibi insanlardı, saygı duyduğumuz, sevdiğimiz kişilerdir.

 

Bu seçimde izlenen yol tamamen yanlıştır. Divan "oy verenler", "kabul edenler" deyip oylama yapmıştır.

 

Peki ya orada bulunan kişilerin kaç tanesi oy kullanmaya yetkilidir?

 

Herkes karma karışık otururken oy kullandırılması ne kadar etiktir?

 

"Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım bu seçimlere ne kadar müdahil olmuştur" sözüne oldukça müdahil olmuştur diye yanıt verebilirim. Seçimin sonunda söylediği “Bu arkadaşlar benim yanıma geldiklerine bunların bu görevi yapacaklarına inanmıştım” demesi birçok olayı doğrular nitelikte...

 

Bu seçimin galibi ne Aksu, ne de Aksulular olmuştur.

Bu yazı 6031 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum