BUNDAN SONRA…
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

BUNDAN SONRA…

02 Mart 2023 - 20:05

Kıymetli okurlar;
 
Geçen 6 Şubat 04.17’de güzel ülkemiz 11 ili etkileyen deprem felaketiyle uyanmıştı.Depremin ilk dakikalarından itibaren devletimiz, STK’lar ve belediyeler deprem bölgelerine yaraları sarmak için koştu.
Yaklaşık 45 bin kişinin hayatını kaybettiği 'asrın felaketi' olarak anılan depremde hepimiz büyük bir millet olduğumuzu bir kez daha gördük, hepimiz birbirimize kenetlendik insan olarak elimizden geleni yaptık.
Peki bundan sonra ne yapacağız, nasıl bir yol izlenecek? Bunu hep beraber göreceğiz. İlçemize gelen depremzede vatandaşlarımıza evlerini açan her bir vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Aksu’da bulunan otellerimizde depremzede vatandaşlarımıza odalarını veren otel sahiplerine teşekkür ediyorum.
Depremde kimi ailesini, kimi yakınlarını kimisi de canlarını kurtarıp mallarını kaybetti. Devletimiz güçlü buna hepimiz güveniyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Depremde hayatını kaybedenleri geri getiremeyiz ama geride kalanlara güzel bir hayat sağlamamız bizlerin boynunun borcu, bir yıl içerisinde tüm evleri yeniden inşa edip sahiplerine teslim edeceğiz' dedi.
Bizlere düşen bu depremzede kardeşlerimizin sıkıntılarını bir nebze olsun çözebilmek. Önümüz Ramazan ayı bu sene fitrelerimizi ve zekatlarımızı yakınlarımızda bulunan depremzedelere vermek düşüyor. Sofralarımızı depremzedelere açıp onları yalnız hissettirmemek için elimizden geleni yapmamız lazım. Okullarımızda misafir olarak gelen öğrenci depremzedeler var onlara elimizden gelen tüm desteği göstermemiz gerekiyor.
 
Aksu Belediyesi ilçede yaşayan depremzede ailelerin kaldığı yerleri tespit ederek düzenli olarak ziyaret edilip ihtiyaçları gideriliyor. Aksu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdüresi Aysun Temik ve ekibi bu süreçte mesai saati gözetmeksizin canla başla çalıştıklarına şahit oluyoruz. Müdüremize ve ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum.
Depremin ilk saatlerinden itibaren yardım işini organize eden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve bizzat alanda çalışan eşi Ümmü Şahin’e Aksu halkı adına teşekkür ediyorum.
Muhtarlarımıza, STK’larımıza, okul müdürlerimize ve özellikle yardımları bölgeye ulaştıran TIR’cılarımıza teşekkür ediyorum.
 
Depremzede vatandaşlarımız evlerine gidene kadar Aksu halkı olarak misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayalım, onların memnun gönderelim. Unutmayalım ki, yarın kimin başına ne geleceğini bilemeyiz. Bizlerinde bir gün başkalarına misafir olabileceğimizi unutmamak dileğiyle…
 
Kalın sağlıcakla….
 

Bu yazı 680 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum