EMLAKÇILAR DİKKAT !!!
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

EMLAKÇILAR DİKKAT !!!

16 Ekim 2020 - 15:59

Kıymetli okurlar,
 

Emlak sektöründe bir dönem sona erdi. Çarşamba günü itibariyle yeni dönem başladı. Artık öyle pastane köşelerinde, çay ocaklarında, hatta kamu kurumlarının içerisinde çalışanların bu sektörü yapmasının önüne geçilecek. Ticaret Bakanlığı, emlak satışı için Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi alınmasını şart koştu. Belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak. Kirasını, vergisini ödeyen dürüst emlakçılarla ayakçıları birbirinden ayıracak yeni sistem herkese hayırlı olsun.
 

Bundan böyle Emlak alım satımında aracılıkta %4 olan hizmet bedeli üst sınırı ile kiralamaya aracılıkta bir aylık kira bedeli olarak uygulanan hizmet bedeli üst sınırı etkin şekilde denetlenecek ve vatandaştan bu sınırların üzerinde hizmet bedeli tahsil eden emlakçılara idari yaptırım uygulanacak.
 

Belgeyi öyle parası olan herkes alamayacak en az 100 saatlik bir mesleki eğitim almaları ve meslekte denetim sahibi olmaları gerekecek. Önüne gelen emlak işletmesi açamayacak.
 

Benim param var istediğim siteye üye olur istediğimi satarım devri kapanmış oldu. Vergi levhası ve yetki belgesi olmayan kişileri ilan sitelerine üye olamayacak. Üye yapan firmalara idari para cezaları uygulanacak.
 

Öyle emlakçı tiplemeleri var ki vatandaşa deniz görmeyen araziyi deniz manzaralı diye satan. Bunlar artık bu sektörde barınamayacaklar. İlanlarda tüketiciyi yanıltıcı hiçbir bilgiye yer verilemeyecek.
 

Bu sözler benim sözlerim değildir. Bu sözler Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın sözleridir.
Vatandaşların  ve emlakçıların en büyük sıkıntılarından biriside Belediye içerisindeki bazı çalışanların emlakçılık yapmasıdır. Aksu Belediyesi yetkilerinin bu konuya el atması Emlak sektörünü rahatlatacaktır.
 

Kalın sağlıcakla…
 
 
 

Bu yazı 5322 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum