GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN EMEKÇİ KADINLARIMIZ !
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN EMEKÇİ KADINLARIMIZ !

08 Mart 2021 - 09:29

Kıymetli okurlar,

Biliyorsunuz, her ne kadar dilimize “Dünya Kadınlar Günü” olarak yerleştiyse de; doğrusu “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olmalı.  Çünkü bugünün özellikle kutlanmasının bir sebebi var. Şöyle ki;
 
8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.
 
Ve bu tarihi olayın neticesinde 8 Mart özel olarak kutlanmaya başlandı. Ne var ki, bırakın erkekleri çoğu kadın bile bu günün tarihçesinden haberdar değil. Çünkü, bu vurgu yeterince yapılmıyor. Sadece karanfillerle, göstermelik ve klişeleşmiş beyanlarla kutluyoruz bu günü. Bir başka deyişle, kadın hakları için bedel ödeyen insanları anmak yerine bugünde eşimizden, dostumuzdan hediye ve kutlama bekliyoruz.
 
Şahsen içi boşaltılmış kadın haklarından ve bu haklar uğruna bedel ödeyen insanlardan bahsetmeyen tebrik ve mesajlarını boş buluyorum.Özellikle bu günün anlam ve önemini iyi idrak etmek gerektiği düşüncesindeyim.Devletimizin bu konuda güzel uygulamalar yapması taraftarıyım.8 Mart çalışan kadınların resmi tatili olmalı.Özellikle kadın cinayetlerinin arttığı ülkemizde çözümler üretilmelidir.
 
Kadınların  Allah’ın bir emaneti olduğunu unutmayalım ve cennetin kadınların ayaklarının altında olduğunu unutmayalım.
 
Bu yüzden; bu günün adını doğru kullanmakta fayda ve tarihi bir zorunluluk görüyorum. Zaten, emek vermeyen kadın da yok yeryüzünde. Emeği sadece çalışan kadınlara özgü görmek adil olmadığı gibi; kesinlikle gerçekçi de değil. Zira, çalışan kadının evine para getirerek yaptığı katkıyı; evde çalışan kadın da evin ihtiyaçlarını karşılayarak ve evin giderini azaltarak sağlıyor.
 
 DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN!


Kalın sağlıcakla...

Bu yazı 3030 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum