HDP İŞİN NERESİNDE…
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

HDP İŞİN NERESİNDE…

24 Mart 2023 - 13:02

Kıymetli okurlar ;
 
Bildiğiniz üzere 50 gün sonra ülke olarak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini gerçekleştireceğiz.
 
6’lı masa olarak bildiğimiz son günlerde HDP’nin de aday çıkarmayarak destek verdiği Kemal Kılıçdaroğlu HDP ile mecliste görüşmüş belirli konularda anlaşmış ve bunun neticesinde birleşmiş oldular.
 
Peki kimler rahatsız oldu diye baktığımızda en sert eleştiri yapan İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu "İYİ Parti'nin emekleri ziyan edildi, İYİ Parti'den kimse özür dilemedi" dedi. Ağıralioğlu, "Kemal Bey'in adaylığını dayatmasına, bu adaylığın masada bir dayatmaya dönüşmesine, bu dönüşürken istişarenin ihmal edilmesine, mutabakatın ihlal edilmesine, belediye başkanları teklifimiz şahsi hırsımıza hamledilmesine itiraz ediyorum.Vicdan sıkışmıştır. Tarih sıkışmıştır. Tercih sıkışmıştır" diyen Ağıralioğlu, "Devletin şerefli makamlarını bölücülerin pazarlığı haline getirdiler. Kurucusu olduğumuz masada bize pusu kurulmasından rahatsızız. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından rahatsız değiliz. Ama dayatılan adaya karşıyız" dedi.
 
Bu sözleriyle HDP’nin vereceği destekten rahatsız olduklarını açıkça ifade etti. HDP’nin bu kararının ardından sokakta,pazarda ve çarşıda böyle olamaz,böyle olmamalı sesleri yükseldi.
 
Aksu’ya bakacak olursak Milliyetçiliğin ön planda olduğu bir ilçe olarak bilinmekte Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabullenemeyen bir grup Milliyetçiler HDP’nin aday çıkarmayıp Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararından sonra kesinlikle oy vermeyeceklerini ifade ediyorlar. İlerleyen günlerde bazılarının istifa edeceği de konuşulanlar arasında.
 
Hem Kılıçdaroğlu’nun adaylığına hem de HDP’nin destek açıklamasından sonra önümüzdeki günler İYİ Parti’den bir meclis üyesinin tepki gösterip istifa açıklaması yapmasını bekliyoruz.
 
Hani dedim ya Aksu Milliyetçilerinin kalabalık olduğu bir ilçe önümüzdeki süreçte büyük tepkiler geleceğini şimdiden görüyor gibiyim…
 
Yazımın başlığında belirttiğim gibi ‘HDP İŞİN NERESİNDE’ sorusunun cevabını düşünmeye gerek yok tam ortasında en büyük söz sahibi olacağını da buraya yazıyorum…
 
Hak şerleri hayr eyler.
Zannetmeki gayr eyler.
Ârif ânı seyr eyler.
Görelim mevlam neyler.
Neylerse güzel eyler.
 
Kalın sağlıcakla…
 

Bu yazı 906 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum