HERKES KENDİ YOLUNA...
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

HERKES KENDİ YOLUNA...

26 Ekim 2018 - 09:16

Kıymetli Okurlar ;

 

Af meselesi, öğrenci andı ve emeklilikte yaşa takılanlar meseleleri MHP ve Ak Parti arasında krize dönüştü.

 

Grup toplantısında MHP Lideri Bahçeli’nin  “Cumhur ittifakı devam ediyor fakat Yerel seçimlerde ittifak yok.” sözlerinin üzerine Ak Parti Lideri Erdoğan’ın ; “Bizde herkes kendi yoluna deriz” cevabı ortamı gerdi. 

 

Sosyal medyada dün iki partinin mensupları arasında ki fotoğraflı paylaşımlar dikkat çekti. Şu unutulmamalıdır ki MHP Lideri Devlet Bahçeli her zaman ülkesini ve milletini öncelik alıp sonra partisini konuşan bir genel başkandır. Ülkenin menfaatleri ön planda olunca onun için adeta akan sular durur. Buna zaten 15 Temmuz hain darbe girişiminde millet olarak şahit olduk. Ticarette dahi bazen ortaklar arasında sıkıntı yaşanırken, ülkeyi yönetenlerin arasındaki sıkıntılar elbette olacaktır. 

 

Yerel seçimlerde ittifakın olamayacağını zaten biliyorduk.Antalya’dan örnek verirsek MHP’nin güçlü olduğu ilçeler var ve buralar şuanda Ak Partili belediyeler tarafından yönetiliyor, Buraları almak için mücadele etmeyecek mi ? Hali hazır da Alanya belediyesi MHP’de.Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu orayı Ak Parti’ye kazandırmak istemeyecek mi ? Çok az bir farkla MHP’nin alamadığı Aksu’yu tekrar kazanma mücadelesi içinde olmayacak mı ?

 

Bu durumda yerelde ittifakın olmaması seçimlerin daha hareketli geçeceğinin göstergesi...

 

Devlet Bahçeli’nin af konusunda ülkeyi yeterince aydınlatmadığını düşünenlerdenim. Af isteniyorsa kimler için isteniyor ? Bunlara kamuoyunda açıklık getirirse herkesin içi rahat edecektir. Yine diğer taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ; “Kişilere karşı işlenen suçları affetmek bize düşmez,devlete karşı işlenen suçlarda af konusu konuşulabilir” sözlerine de açıklık getirmesi gerekir.

 

Andımız konusuna gelince de MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin andımız konusundaki ısrarı sadece bugünlere has bir durum değil. Andımızın kaldırıldığı günden beri geri gelmesi için mücadele ediyor. Andımız konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavrını doğulu seçmen konusuna bağlıyorum. Kendisinin Türk olduğunu grup toplantısında dile getiren Erdoğan ; “Türkçü değilim.Bizim için tek and İstiklal Marşıdır.” İfadelerini kullandı. Ayrıca andımız  konusunda erken hareket ettiği düşüncesindeyim. Bruson’u serbest bırakan yargı kararına saygı duymamızı bekleyen Erdoğan, şuan da  Danıştay’ın kararına saygı duymuyor. Bizde ondan andımız konusundaki karara saygı duymasını bekliyoruz.Bizler yıllarca okullarda  andımızı okuduk.Türküz dedik ama diğer kimlikleri yok saymadık.Herkese her kesime saygı duyduk.Irkçılık yapmadık.Hiç bir zaman kürt kardeşlerimiz arasında ayrım yapmadık.Kız aldık kız verdik.Yargının verdiği karara saygı duymaya davet ediyorum herkesi.Andımız da bizim İstiklal Marşı da...

 

Kalın Sağlıcakla....

Bu yazı 5988 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum