İTTİFAK DA SAMİMİ DEĞİLLER…
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

İTTİFAK DA SAMİMİ DEĞİLLER…

18 Ocak 2019 - 11:30

Kıymetli Okurlar ;

 

Türkiye ittifak olaylarını ilk defa 24 haziran seçimlerinde duydu.24 Haziran seçimlerinin galibi Ak Parti ve MHP ( Cumhur İttifakı ) oldu.

 

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce gündeme gelen ittifak söylemi MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sert çıkışının ardından tekrar rest jeste dönüşerek gündemde yerini aldı. Türkiye’nin birçok ilinde ve ilçesinde ittifak adayları açıklandı. Açıklanmayan ittifak adaylarının Antalya ve Aksu tarafı tabii bizleri daha çok ilgilendiriyor.

 

CHP ve İYİ Parti arasında çıkan krizin en büyük etkeni eski belediye başkanı İsa Yıldırım’ın CHP Parti meclisinden isminin Aksu Belediye Başkanı olarak anılmasının ardından tekrar geri çektirilmesi oldu. Yapılan durumun öncelikle yanlış olduğunu belirtmek isterim.

Hadi açıkladınız sıkıntı oldu.Peki neden seçim ofisi açmasına izin verdiniz ?

Durumlar karışık bekle neden demediniz ?

Şimdi ne olacak ?

 

İsa Yıldırım Ankara dönüşü Bülent Ecevit’i mezarı başında ziyaret etmesi DSP’den aday olacağının sinyali olarak algılandı. DSP’den aday olup ona yanlış yapanları cezalandıracaktır.

 

Peki ittifakta gerçekten  samimiler mi benim görüşüm Aksu’da ittifakta kimse samimi değil. İttifakın tavanda imzalanması tabanda da ittifak olacağı anlamına gelmez. Yerelde siyasi partiler önemli olsa da adayların önemi daha etkilidir.

 

Ak Partinin Aksu’da 16.166 oy aldığını diğer ittifak partisinin ise 4.794 oy aldığını dolayısı ile Aksu’nun Ak Partide kalmasını istiyorlar. Hatta bazı Ak Partililer ise MHP’ye verilirse biz çalışmayız bile dediklerini biliyoruz.

 

Cumhurbaşkanı Ak Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan daha iyi bildiklerini sanan bazı Ak Partili arkadaşlar bazen değil her zaman yanılıyorlar. Ankara Gölbaşı ,Trabzon Çarşıbaşı ve Şalpazarı örneklerini unutmamalıdır.

İYİ Parti Aksu Belediye Başkan adayı olan Durmuş Ali Arslan’ı tebrik ederim. Yapması gereken öncelikli iş ittifak ortakları CHP’lilerin gönüllerini kazanarak yola çıkması, İsa Yıldırım ile bir araya gelerek ikna etmesi gerekir.

 

Ak Parti ve MHP ittifakının adayı henüz netleşmedi.27 Ocak’ta Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Antalya’da yapılacak aday tanıtım toplantısında açıklanacaktır. Adayı il başkanları durumu sır gibi saklıyorlar.

 

Mevlâ görelim neyler, Neylerse güzel eyler…

 

Aksu’da yarıyıl karnelerini alan 13885 öğrencimize ve 1020 öğretmenize iyi tatiller dilerim.

Kalın Sağlıcakla…

Bu yazı 7265 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum