KIRAVATLI TAKIM ELBİSELİLER GELDİ VE GİTTİ
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

KIRAVATLI TAKIM ELBİSELİLER GELDİ VE GİTTİ

06 Ağustos 2021 - 11:27

Kıymetli okurlar,
 
Manavgat ilçemizde ve çevresinde çıkan eş zamanlı orman yangınları şehir merkezlerine kadar sıçramış önüne gelen her şeyi yakmış küle çevirmiş olay basına yansıdıktan sonra bölgeye çok sayıda takım elbiseli ve kravatlı kişiler gelip görüp resim çekinip basın açıklaması yapıp gitmişler…
 
Yangını o çıkardı bu çıkardı gibi sözler sosyal medyada ve basın bültenlerinde yer almaya başladı. Biz yangını kim çıkardı ona değil kim söndürecek ona bekledik. Elbette devletin yetersiz kaldığı bölgeler oldu fakat bunları tartışmanın ne yeri ne de zamanıdır. Öncelikle bölgenin yaraları sarılsın güvenli bölgeler oluşturulsun sonrasında tartışılacak çok konu olacaktır.
 
İçişleri bakanı Süleyman Soylu bölgeye geldikten sonra Antalya’daki Belediyelerle toplantı düzenleyerek belediyelere mahalleler paylaştırıp orada yaşam alanları oluşturulup bölgenin sıkıntıları çözmek için var güçleriyle çalışmışlardır.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesinin Manavgat yangını dolayısıyla düzenlediği olağan üstü toplantıda hükümeti eleştirilerine bizzat şahit oldum. Meclis salonunda verilen kısa arada  Aksu Belediye Başkanı Ecz. Halil Şahin’e konunun aslını sordum. Başkan Şahin toplantı saatinde tüm belediyeler orada hazır bulunurken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nu uğurlamak için Antalya Havalimanına gittiğini söyledi.
 
Sayın Muhittin Böcek ortada bir yangın var ve bu yangında elbette gelen kravatlı takım elbiseleri insanlar gelecektir. Sen Antalya’nın başkanısın senin oradan hiçbir şekilde ayrılmaman karargah kurup beklemen gerekiyor. Kravatlı, takım elbiseli, ve güneş gözlüklü insanlar dönüş yolunu kendileri bulabilir.
 
Deprem olur, Sel olur, Yangın olur basın mensupları gelip çadırlarını kurduklarında hemen sanki ortada defile varmış gibi güneş gözlüklü,takım elbiseli ve kravatlı kişiler hemen orada boy göstermeye ve yanınızdayız diye mesajlar verir gider. Oysa bizlere lazım olan orada eline kazma kürek alarak çalışacak insanlar lazım.
 
Gördün mü diye sorarsan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in sessiz feryadını gördüm. Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin bölgeden hiç ayrılmadığını yangın hortumunu alıp mücadeleye katıldığını gördüm.
 
Böyle afet zamanlarında bazen kalabalık ortamlar orada canla başla çalışan emekçilere fayda değil zarar vermektedir.
 
Yardım konusuna gelince ülke olarak mükemmel insanlar olduğumuzu bir kez daha görmüş oldum. Sosyal medyada gezen ihtiyaç listeleri hemen karşılanıp bölgeye geldi.
 
Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in verdiği mücadeleyi de kutluyorum. Unutmayalım bugün onlara yarın bize ne verirsek elimizle o gelin bizimle…
 
Yüce Allah’ım bir daha böyle felaketler yaşatmasın bizlere…
 
Kalın sağlıcakla…
 

Bu yazı 1028 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ramazan Ç.
    2 yıl önce
    23 Eylül tarihinde tramvayda aramızda geçen ufak sohbetten dolayı teşekkür ederim.İyi çalışmalar dilerim. /Aksu Uçak Bakım Öğrencisi;)