KORONA DİBİMİZDE!
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

KORONA DİBİMİZDE!

14 Ağustos 2020 - 11:29

Kıymetli Okurlar,
 

Çin'in Wuhan kentinde 2019 yılı Aralık ayında ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs ülkemizde etkisini azalttı derken ikinci dalga hızla gelmeye başladı.
 

Yeni normalleşme sürecinde yaşadıklarımız normal hayattan daha kötü olduğunu görmüş olduk. İl’imizde az görülen vakalar gün geçtikçe artmaya başlamıştır.Net sayıları almakta zorlanıyoruz fakat etrafımızda gördüğümüz hastaların sayısı gerçekleri gün yüzüne çıkarmaktadır.
 

Aksu ilçemizde bazı evlerde yaşanan karantinalar bizleri ve ilçede yaşayan vatandaşlarımızı tedirgin etmektedir.
 

Geçtiğimiz hafta bir düğüne katıldım ve şahit olduklarıma üzüldüm düğünde herkes birbirinin içine girerek oyunlar oynuyor danslar ediyordu. Yine her hafta  bazı günler indirim yapan  büyük marketlerde vatandaşlar sabahın erken saatlerinde birbirini ezerek indirimli ürünleri almak için yarışıyor.
 

Sokaklarda virüs yokmuş gibi hareket edenler yüzünden maalesef artık virüs ilçemize kadar gelmiş sayıları artmaya başlamıştır. Yetkililerden sayı olarak bilgi alamıyoruz fakat gezdiğimiz gördüğümüz yerlerde öğrenebiliyoruz. Hasta olanlar hastanelerde tedavi altındalar. Bulaş olanlar ise evlerinde 14 gün boyunca izole ediyorlar kendilerini.
 

Hasta olmamak için yapılacak kural belli Maske ve Mesafe bunları yaparsak kendimizi izole etmiş oluruz.
 

Yetkililerde kurallara uymayanlara gerekli cezaları keser affetmezlerse kurallara uymak hızla yayılacaktır.
 

Bana bir şey olmaz demeyin sağlıkçıların anlattıklarını duysanız evinizden çıkmaz kimseyle görüşmediniz…
 

Kalın sağlıcakla…
 

Bu yazı 1067 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum