NEDEN BAŞKAN VEYA MECLİS ÜYESİ OLUNUR ?
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

NEDEN BAŞKAN VEYA MECLİS ÜYESİ OLUNUR ?

25 Kasım 2013 - 23:39

Yerel seçim yaklaştıkça siyaset kulisleri hareketleniyor. Nasıl hareketlenmesin? Önümüzde ciddi bir seçim var 1 belediye başkanı, 25 meclis üyesi, 35 muhtar seçeceğiz. Bu seçime katılan 45 bin seçmen olacak. Geçtiğimiz dönemin tam 2 katı seçmenle karşılaşacak adaylar. İlçemizde yaklaşık 25 kişi, aday olabilmek için müthiş yarış yaptılar hala daha devam etmekteler… Peki neden? Neden bir insan belediye başkanı  veya meclis üyesi olmak ister ?

 

Malum klasik cevap Halka Hizmet… Mutlaka işin böyle bir yanı var ama her aday adayı için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.  Bir çoğunun bir öncekine bakarak “Benim neyim eksik?”dediği biliniyor. Kimileri de meclis üyeliği alırım düşüncesinde.

 

Hadi aday olanlar ”Ben yeterli miyim?” sorusunu kendilerine sormuyorlar. Peki partiler soruyor mu ?

 

Partiler artık idelojilerini bir kenara bırakmış, kişi önemini yok sayıp, kiminle bir oy fazla alırım düşüncesine kapılmış gitmekteler. Partiler mi değişiyor, oy veren kesimler mi ?

 

Bazı büyüklerimizle “Kim neden aday oluyor ?” konusunu bir çok defa konuştuk kimisi ilçeye faydalığı olacağı düşüncesinde, kimi etrafımda çok oy var benimde olmam düşüncesinde kendilerince haklı olabilirler …

 

Çocuklarımızı okutmaktaki amaç nedir ? Okusun idareci olsunlar taş üstüne taş koysunlar ülkemizi daha ilereye götürsünler diye.

 

İlçeyi yönetecek kadrolarda ehliyet sahibi kişiler olmalı ve vatandaşı dinleyecek vatandaşa efendi değil hizmetkar olacak kişiler olmalılar. Belediye vatandaşlarındır, yönetecek kişilerde emanetçilerdir, almaya değil vermeye gelmeliler, düşüncesindeyim.

 

İlçemizin bilgi birikim sahibi insanlara ihtiyacı var. Etrafımıza baktığımız zaman onlarca insan belediye başkanı, meclis üyesi olmak istiyor. Malesef vatandaşlarımızda sormuyor. Bu kente dair düşünceleriniz neler? İmara nasıl çözüm üreteceksiniz? Pis koku için çözümünüz ne ? Hastaneyi nasıl yapmayı planlıyorsunuz ? Alt yapıyı nasıl çözeceksiniz?  bunlar sadece verilen sözler olarak kalmamalı.

 

Ben her göreve mimarlar, mühendisler gelsin demiyorum, işini iyi bilenler gelsin diyorum.. İlçe yıllarca karanlık sokak olarak anılmış aydınlık sokaklar istiyor vatandaş, akşamları yürüş yapabilecekleri köpeklerin sokaklarda cirit atmadığı, yağmur yağdığı zaman bota ihtiyacı olmadığı, huzurlu güvenilir ilçe bekliyorlar.

 

Ama sorun şu İnsanlar yetenekle değil, ikili ilişkilerle başkan veya meclis üyesi olabileceğini düşünüyorlar. Bu doğru değil! Koca bir ilçeyi onlara teslim ediyoruz. Partiler buna dikkat etmeli.

 

Peki, siz kendinize soruyormusunuz; “Biz kimi seçiyoruz?”

 

Kalın Sağlıcakla…

Bu yazı 9959 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum