ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ

05 Ekim 2018 - 13:19

Kıymetli Okurlar ;

 

İnsanlar için en değerli şey candır. Milletimiz için candan daha aziz olan bir şey daha vardır, o da vatandır. Vatan  uğruna savaşan ve hayatta kalmayı başaran kimseye gazi, uğrunda canını verene ise şehit denir. Şehitlik öyle büyük mertebedir ki Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de bile müjdelemiştir. Bakara Suresinin 154.ayetinde şöyle buyurmuştur.” Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz.”

 

Ali İmran suresi 170. ayetinde ise  şöyle buyurmuştur. “ Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rableri katında Allah’ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler.” Alemlere Rahmet olarak gönderilen iki cihan serveri efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v) ise şehitlikle ilgili bir Hadis-i Şerifinde şöyle buyurmuştur. “Her kim, bugün düşmandan yüz çevirmeyip sebât eder, şehit düşerse, Cenâb-ı Hak elbette onu cennete koyacaktır. Bugün şehit olanlara Firdevs Cenneti hazırdır. Hücûm ediniz, hamle ediniz!”

 

Evet, şehitler bu dünyadan öbür dünyaya göç ederek ölümsüzlüğe ulaşmışlardır.

 

Şehitler, bu vatanın esas sahipleridir.

 

Şehitler, anne-baba, eş ve çocuklarını devlete ve millete emanet ederek bu dünyadan gerçek dünyaya göçenlerdir. Şehitler, ailesinden on kişiye şefaat ederek cennete gitmelerini sağlayan ölümsüzlerdir.

 

Dün sabah ülke olarak acı bir haberle uyandık. Batman’ın  Hasankeyf ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında hain şerefsiz teröristler tarafından patlatılan el yapımı patlayıcı saldırısı sonucu maalesef 7 aslan parçası şehit olmuştur. Ciğerimiz yandı, ocaklara ateş düştü. Bu ateşten biriside İlçemizin Atatürk mahallesine düştü. Ali Ekim Henüz evleneli 1 ay olmuştu. Kim bilir ne hayalleri vardı eşiyle. Hainler onların hayallerini çaldı. Bizler Aksu halkı olarak ne  yapılması gerekiyorsa Şehidimiz Ali Ekim’in eşi ve ailesi için onu yapmalıyız. Bu aziz vatan için gözlerini kırpmadan şehadet şerbeti içen şehitlerimizi bir an olsun unutmamalıyız. Şehidimizin cenazesi bugün Isparta’da toprağa verilecek. Şehidimize Allah’tan rahmet ailesine sabırlar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun…

 

Şehidim hakkını helal et bize…

 

Ne mutlu bu vatan için çarpışanlara…

 

Ne mutlu şehitlik ve gazilik rütbesine ulaşanlara…

 

Ne mutlu ailesinde şehit bulunanlara…

 

Şehitler Ölmez,Vatan Bölünmez….

 

Kalın Sağlıcakla….

Bu yazı 6280 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum