VİRÜS BELASI ÇOK CAN YAKACAK!
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

VİRÜS BELASI ÇOK CAN YAKACAK!

03 Nisan 2020 - 13:39

Kıymetli okurlar,
 

Ülkemizin üzerinde gezen Koronavirüs belası inşallah tez zamanda son bulur. Herkes işine aşına annesine, babasına, çocuğuna ve sevdiklerinde en kısa zamanda kavuşur.
 

Esnaf dertli, Sağlık çalışanları perişan, aileler sıkıntı içinde hayatlarını idame ettiriyorlar. Dükkanını mecburiyetten kapatanlar sonunun ne olacağını düşünüyor. Dükkanı açık olanlar müşteri bulamıyor. Hepimiz Aksu’da yaşıyoruz öncelikle Aksu’ya bakıyoruz. Aksu’da esnaflar borç batağında yüzüyor. Lokantaları açık fakat kapalı gibi duruyor. Hepsinin tek düşüncesi ne olacak bizim halimiz?
 

Hükümet acil planlar devreye soktu devlet bankaları esnafın kredisini üç ay ertelesin diye talimat gönderdi. Peki işin aslına baktığımız zaman ertelenen kredilerden ekstra bir daha faiz isteniyor. Esnaf sanatkarlar odasına üye olamayanlar destek kredisi kullanamıyor. Televizyonlara baktığımız zaman her şey çok güzel güllük gülistanlık fakat halka indiğimiz zaman işin aslı bambaşka işte çıkarılmak zorunda olan çalışanlar kara kara düşünüyor.
 

Aksu’da Vefa Destek Grubu 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlara 7/24 ihtiyaçlarını karşılıyor. Bankamatikten para çekmek isteyenlere yardım ediyor. Hastaneye gitmek isteyenleri hastaneye götürüyor. Tarlasını süremeyenlerin tarlasını sürüyor. Bizler bu virüs belasından kurtulmak için bilim kurulunun önerilerine uymak zorundayız.
 

Devletimizin başı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplanacak paranın geliri düşük hanelere dağıtılması için bir kampanya başlattı. “Milli Dayanışma Kampanyası”na  7 aylık maaşı ile başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerde çoktu tepkilerde çoktu. Yapılan kampanya zorunlu bir kampanya değil maddi durumu iyi olanlar ister maaşlarıyla isterseler telefonlarından mesaj yaz bölümüne Korona yazıp 8119’a 10 TL karşılığında gönderip bağışta bulunabilirler. Önümüz malum Ramazan Ayı inşallah Ümmetin bu ayına Koronavirüs belasından kurtulmuş olarak gireriz. Zekatlarınızı bu sene çevrenizdeki durumu kötü olanlara verin. Unutmayın Alemlerin Rabbi Yüce Mevla’mız Kur’an’ı Kerim’de Nahl Suresi 90.Ayetinde “Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.” Buyurmuştur.


Allah milletimizin yar ve yardımcısı olsun.


Kalın sağlıcakla…
 

Bu yazı 3000 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum