YA MEDYAYA ÇIKMASAYDI…
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

YA MEDYAYA ÇIKMASAYDI…

30 Ağustos 2019 - 17:14

Kıymetli Okurlar,
 
Yine bir cinayet...
Bir kadın...
Bir anne...
Bir eş....
Her şeyden önemlisi ise bir evladın gözleri önünde çığlık çığlığa, vahşice, insanlıktan uzak bir şekilde öldürülen anne.
Çığlıklar arasında bir anne...
'ÖLMEK İSTEMİYORUM!!!'
Yanında ise olan bitenden habersiz masum bir evlat:
'ANNE ÖLME LÜTFEN!!!'
Yine eski eş, yine bir kadın cinayeti.
Bu cinayet de ne ilk olacak ne de son.
Zira; Türkiye’de her yıl bir önceki yıla göre daha fazla kadın cinayeti işleniyor. 2013’te 237, 2014’te 294, 2015’te 303, 2016’da 328 ve 2017’de 409, 2018’de 440 kadının öldürüldüğü Türkiye’de, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun paylaştığı verilere göre 2019’un ilk yedi ayında kadın cinayeti sayısı 245’e ulaştı. Yani bu durumda yıl sonuna kadar inşaallah temennimiz ve duamız odur ki bir önceki senenin rakamını ne bulsun, ne yanına yaklaşsın, ne de geçsin! Temennimiz odur ki BURADA SON  NOKTA KONULSUN.
Cinayet...
EŞİNDEN AYRILAN KADIN...
Her ne olursa olsun cinayetin, bir insan hayatına son vermenin hiçbir gerekçesi, hiçbir haklı tarafı yoktur, olamaz, olmamalı. Lâkin öyle bir dönemden geçiyoruz ki MEDYA bir konuyu GÖRÜNTÜLÜ OLARAK gündeme getirdi mi memlekette yer yerinden oynuyor.  Peki, medya CİNAYETİ ve CİNAYET GÖRÜNTÜLERİNİ, evladın ve annenin ciğerlerimizi paralayan yardım çığlıklarını yayımlamasa idi, acaba bu kadar da ETKİLİ/ VURUCU/ KALICI olur muydu?
Hayır?
Olay anında, bir vatandaşın aldığı görüntülerin tüm ulusal kanallarda yayınlanması ile beraber bir anda toplumun, stkların, derneklerin, vakıfların, Adalet Bakanlığının ve devletin en üst kurumu olan Cumhurbaşkanlığının ana gündem maddesi oldu. İyi mi oldu?  Elbette iyi oldu. Üç gün sonra unutulacak olan bir konu daha uzuuuuuuun bir süre ülkenin önemli gündem maddelerinden bir tanesi oldu ve olacak. Burada şunuda hemen belirtmek isterim. Emine Bulut'un bıçaklandıktan sonraki görüntüsünü çekip sosyal medyada paylaştıktan sonra gözaltına alınan 19 yaşındaki genç, serbest bırakıldı. 
Neden?
Niçin?
Görüntüleri yayınlayan genç önce tutuklanıp sonrada serbest bırakırken, görüntüleri karartıp sadece sesle canice işlenen cinayeti veren TÜM ULUSAL KANALLARI acaba, nasıl bir ceza ile  cezalandıracaksınız? Nasıl bir işlem yapacaksınız? Bir yanda "İYİ Kİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI" diyeceksiniz. Diğer yanda cinayet anlarını kayıt altına alan gence "VURUN ABALIYA" deyip LİNÇ edeceksiniz.
Bakın, bundan sadece dört gün önce Konya'da Emine Bulut gibi bir başka kadın daha katledildi.  3 çocuk annesi Tuba Erkol, kızının yanında kocası tarafından 20 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. 
Duydunuz mu? 
Hayır!!!
Gördünüz mü?
Hayır!!!
Bu, medyanın gücü.
Lütfen bu gücü MÜSPET MANADA KULLANIN.
Zira bu toplum 
GAZETE OKUMUYOR!
KİTAP OKUMUYOR!
Sadece  SEYREDİYOR!!!
DİNLİYOR! 
DİNLENİYORUZ.
O halde bu gücü 
BİLİNÇLENDİRMEK,
EĞİTMEK,
ÖĞRETMEK konularında kullanmalı ve birçok yanlışın önüne geçmeliyiz.
 
Kadın cinayetlerinde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet,geride kalanlara sabırlar diliyorum.
 
Saygılarımla…
 
 

Bu yazı 1362 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum