2B mitinginin ardından
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

2B mitinginin ardından

23 Mart 2013 - 20:31

Çok Kıymetli Okuyucular… 

 

Bildiğiniz gibi bugün CHP 2B mitingini Aksu’da düzenledi. Mitingin ilk başlarına gelecek olursak meydan polis tarafından barikatlarla çevrilmişti. Vatandaşlar didik didik aranarak içeri alındı. 
Bir önceki mitinge göre polis sayısı oldukça azdı o da mitingin izinli olmasından kaynaklanıyordu. Vatandaşlar bu işe şaşırdı ama böyle olması hem vatandaşın hem de çevrenin iyiliği içindi.
Bu arada vatandaş sohbetlerine başladık. 2B’yi savunan da var, savunanlara destek için gelen de… Geçen olaylara karışan ve gözaltına alınan 24 kişi bu mitingde yoktu. Miting siyasi olduğu için olsa gerek…

 

CHP il Örgütü ve Yönetimi meydana gelince birden ortalık hareketlendi. Vatandaşlar koştu, onlardan yardım istemeye gelenler, ağlayanlar feryat edenler… Hepsi vardı… Deniz Baykal’ı aramıştı gözler, kendisi yoktu…
Konuşmalarını yapmak için kürsüye gelenler önceden seçilmiş köylülerdi. Hepsi hükümeti kötülüyor, CHP’yi yüceltiyordu.
Pınarlı mahallesinden gelen bir teyze, “CHP bizim elimizden tuttu, biz onların artık bileklerinden tutacağız” diyordu. Diğer bir teyzemiz ise Fettahlı muhtarına kızıyordu, “bize destek olmuyor” diye… Hepsinin içinde acı, gözünde yaş vardı… Eee öylelerini bulmuş siyasetçiler hiç bırakır mı, resimler çekiniyorlar, sarılıyorlar, basın mensupları da çekiyordu…
Konuşma sıraları CHP’lilere gelince vatandaştan alkış azalıyor, sadece dinliyorlardı. Alandaki vatandaş sayısının az olduğunu gören İl Başkanı Devrim Kök ve Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Gündem yalanlamadı ama her zamanki gibi Ak Parti’ye suçu buldu, vatandaşı tehdit ettiklerini, korkuttuklarını dillerine dolamışlardı.

Kıymetli okuyucularım…
Ben miting alanında gezerken aynı zamanda vatandaşlara sorular sordum, düşüncelerini aldım. Vatandaşlar diğer köylülerin gelmemesinin tek sebebi olarak “siyasi” miting dediler.

MHP cephesine “Neden mitingde yoktunuz” diyorum, “CHP düzenledi” diyorlar… 
Hani birlik beraberlik, hani 2B li vatandaşlara destek nerede… Üzülerek söylüyorum ki , bu işin sonu yok. Tarlalarınızı bir an önce almaya bakın yoksa siz köylünün üstünden siyaset yapacak çok kişi var ve yine söylüyorum bu işi tekrar masaya oturtacak tekrar gündeme getirecek Ak Partidir.
O yüzden içinizden bir heyet belirleyin, Ankara’nın yolunu tutun.
Tatlı dille bu işi hep beraber çözün…
Selam ve dua ile…

Bu yazı 2529 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum