Aksu’da imam hatip başarısı
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

Aksu’da imam hatip başarısı

29 Nisan 2013 - 12:47

Kıymetli okurlar,
 

Henüz açılışı 1 yılını doldurmayan Aksu imam hatip lisesi ve ortaokul, açıldığı günlerde başarılı olup olmayacağı tartışmalarına konu olmuştu. Tüm bunlara rağmen, okul başarılarla dolu eğitim öğretimine devam ediyor.
 

Geçtiğimiz günlerde Kutlu Doğum Haftası kutlaması yapılırken bir çok güzellik dikkatimi çekti. Öğrencilerin edepli ve saygılı oluşları, tam da imam hatip öğrencilerine yakışan davranıştı. İmam Hatip’li olmanın ayrıcalığını İmam Hatip’te okuyanlar bilir.
 

İmam hatip okullarında okumayı çok istemiştim fakat o dönemler imam hatiplerin önünün kapalı olduğu düşüncelerinden olsa gerek düz liseye gittim fakat değişen bir şey olmadı, olmayınca da zaten istersen koleje gitmiş ol…
 

Okul yöneticileri ve öğrenciler programa en güzel şekilde hazırlanmış, tüm hünerlerini sergilemişlerdi seyircilere… Bazen ağladık bazen de tebessüm ettik, her şey mükemmeldi. Böylesine güzel bir program için okul yönetimine teşekkür ediyoruz.
 

Okulun eksiklerine gelince… Okulun ilk açıldığı günlerde okul müdürünün makamına ziyarette bulunmuştuk bir dostumla… Gördüğümüz eksiklikler oldukça fazlaydı. Hayırsever vatandaşlarımız tarafından bu eksiklikler giderildi ve okul eğitim-öğretim yılına yetişti.
 

Okulun başarısı her geçen gün artarken Aksu İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği “İslam’ın İnsan Onuruna Verdiği Değer” konulu kompozisyon yarışmasında Aksu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Özlem Rümeysa Gökçe “Hz.Peygamberin insan sevgisi” isimli eseri ile birinci, Suzan Elesan “Müslümanı Müslüman Yapan Etken” isimli eseri ikinci ve Havva Yılmaz “İnsan için Onur” isimli eseri ise üçüncü olmuştu. Öğrencilerin İmam Hatip’le ilk tanıştığı yıldaki başarısı bu ise bize de “maşallah” demek, her zaman desteklemek Aksu halkına düşüyor.
 

Aksu İmam Hatip Lisesi kendi bünyesinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yaptığı Siyer yarışmasında Sıdık Boyacılar birinci, Taha Yılmaz ikinci, Safa Özçelik üçüncü olmuştu.
 

İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği şiir yarışmasında ise İmam Hatip’in orta okul bölümü olan Cihadiye İmam Hatip Orta okulu öğrencilerinden İbrahim Sezer birinci, Hazfize Dinleten ikinci, Şeymanur Topuz ise üçüncü olmuştu.
 

Cihadiye İmam Hatip Orta Okulu’nun öğrencileri arasında yaptığı 40 Hadis ezberleme yarışmasında dereceye giren Melike Mercan, Mervenur Topal, Ayşenur Aksoy isimli öğrencilerimiz başarılarını sergilemişlerdi.
 

Bu başarıların birde ULUSLARARASI gerçekleştirilen Arapça yarışmasında Aksu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ikinci olmuşlardı. İkinciliğe hak kazanan öğrenciler Sıdık Boyacılar, Semih Tokoğlu, Mustafa Sarıbaş ve Elif Elmas’dır.
 

Kıymetli okurlarım, bu öğrencilerimiz geleceğin imam hatipleri, ilahiyatçıları olacak, hatta bu okullar her dalda meslek gruplarına bireyler yetiştirecektir.
Ben buradan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen’e, İlçe Müftüsü Mustafa Şimşek’e, Aksu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Küsken, Aksu Cihadiye İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Mehmet Merdun’a ve okul yöneticilerine teşekkür ederek, başarılarının devamını diliyorum.
 

Ayrıca bu okullara destek veren ve halen desteğini esirgemeyen öğrenci velilerine, hayırseverlere ve halkımıza teşekkür ediyorum.
 

Selam ve Dua ile …

Bu yazı 5830 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum