Aksu Lisesi’nde neler oluyor?
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

Aksu Lisesi’nde neler oluyor?

08 Nisan 2013 - 10:43

Sevgili okurlar;
 

Elimden geldiğince sizlerle yazılarımla konuşuyorum.
 

Biliyorsunuz ilçemiz okul konusunda hayli zengin… Öğrenci konusunda da… Çok öğrencimiz olduğu için bununla beraber sorunlar da artıyor. 
 

Son zamanlarda Aksu Lisesi’nde çeşitli olaylar oluyor bu da bizleri üzüyor. Hemen hemen her gün olay çıkan Aksu Lisesi’nde geçtiğimiz gün okul çıkışı bir grup öğrenci dışarıdan gelen şahıslarla kavga etmiş sonucunda ise iki taraf da darbe almıştı. Öğrencilerimizi bu tür olaylarda değil okulu temsilen katıldıkları sınavlarda aldıkları ve alacakları derecelerle, başarılarla duymayı arzu ederdik.
 

Okul çıkışı yaşanan kavganın sebebi “niye bakıyorsun, kim bakıyor, sen bakıyorsun” vs. imiş, öğrencilerden ve çevreden aldığım bilgilere göre…
 

Okul müdürü ise okulda çıkan her kavganın sonrasında topu üstünden atmak istercesine kavganın etnik kavga (Kürt-Türk kavgası) olduğunu belirtiyor ve okul dışında olduğu için de kabullenmiyor. Bizim araştırmamız sonucunda kavga eden grupların her ikisinde de Kürt ve Türk bulunuyordu. Ben burada okul yönetimine sormak istiyorum..
 

Okul içerisinde bir etnik olay mı çıkarmak istiyorsunuz ?
 

Ülkenin barış sürecine girdiği şu günlerde bu tür spekülasyonlar çıkartıp öğrencileri birbirine kinci yapmak bir eğitimciye yakışmaz..
 

Hem madem ki öyle bir durum düşünüyorsunuz bunu emniyetle paylaşıp bu konuda onlardan destek alabilirsiniz. Öğrencinin dışarıda yaptığı kavgayı kabullenmiyorsunuz ama dışarıda bir ödül alsa “evet, evet, bu bizim okulun öğrencisi” diyorsunuz.
 

İlçemizde bulunan Aksu Lisesi’nde güvenlik adına hiçbir önlem yok, güvenlik görevlisi yok. Kapı açık, girenin çıkanın kim olduğu belli değil. Teneffüs saatinde öğrenciler her yerde, nöbetçi öğretmen kapı önünde sigara molasında…
 

Peki Aksu Lisesi okul yönetimine soruyorum öğrencilerin suçlu olduğu bir okulda;
 

OKUL YÖNETİMİ SUÇSUZ MU ?
EĞİTİMCİLER SUÇSUZ MU ?
 

Biraz da yönetimin kendisini sorgulaması gerekiyor. Sorduğum sorulara umarım en kısa zamanda okul yönetimi bir cevap verir, ben de bir sonraki yazımda onlardan aldığım cevabı kamuoyuna bildiririm.
 

Saygılarımla..

Selam ve Dua ile..

Bu yazı 4205 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum