Aksu Lisesinden Sevindirici Haber
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

Aksu Lisesinden Sevindirici Haber

11 Nisan 2013 - 14:18

Kıymetli Okuyucular

 

Aksu Lisesinde neler oluyor yazımın ardından okulda bazı değişiklikler gördük ve hatta okul yönetiminin düşüncelerini öğrenme fırsatımız oldu bizde bunları sırası ile size aktarıyoruz.

 

 

Okul Yönetimi yazımızda değindiğimiz konu ile ilgili olarak, bölgemizde okulun ve öğrencinin çokluğundan bahsederken sorunların da oldukça fazla olduğunu belirterek “Aksu bölge olarak çok göç alan bölge bu sebepten dolayı da her bölgeden öğrencimiz mevcut”  olduğunu belirttiler.

 

Öğrencilerin okul yönetimine gelip kavga olabileceğini söyledikleri zaman da okul yönetimi olarak emniyet güçlerinin arandığını ve PTT’ye kadar olan kısımda güvenlik çemberi alındığını bildiren Okul Yönetimi “Okulumuz önüne gelen öğrenci olmayan şahıslar okul yönetimi ve polis müdahalesi sonucu etkisiz hale getirilmiş emniyete teslim edilmişlerdir.

 

Okul dışında kavga yapan öğrencilerin ifadeleri rehberlik tarafından alınmış konunun üstüne gidilmiştir. Kavgaya karışan öğrencilerimiz risk grubunda oldukları için rehberlik tarafından sürekli çalışma yapılmaktadır.” dedi.

 

Öğretmenlerin okul bahçesi içerisinde sigara içemedikleri için okul bahçe duvarı dışında içtiklerini belirten Okul Yönetimi , öğretmenlerin sigara içmemelerinin öğrencilerimize kötü örnek olmamaları için daha iyi olacağını ve bu konuda sigarayı bıraktırma girişimlerinde bulunduklarını kaydetti.

 

Yaşanan kavganın etnik kavga olmadığının resmi yollarda da belli olduğunu belirten Okul Yönetimi, kavganın gençler arasında tamamen ‘Niye baktın, ne bakıyorsun, sen kimsin’ şeklinde kayıtlara geçtiğini söyledi.

 

Okul Yönetimi, “Okulda yaşanan olayın resmi boyutunu bir tarafa bırakıp vicdani olarak baktığımızda yönetim olarak  öğrenci ve velileri bir araya getirip barıştırıp, helalleştirip bundan sonra da öğrenci ve velilerin kardeşçe yaşamaları anlatılarak, kavgaya karışanlar barışmışlardır.” denildi.

 

Güvenlik görevlisi tutulması konusunda ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın herhangi bir ödeneği olmadığını, okul kapısının kapalı tutulması konusunda okul yönetimi tarafından karar alındığını belirten Okul Yönetimi, “Öğrencilerimiz bundan sonra daha güvenilir şekilde okullarına gelecek ve gideceklerdir” şeklinde açıklandı.

 

Bizde bundan sonra Aksu Bölgesindeki okulların kavgadan uzak barış,kardeşlik ve saygı içerisinde yaşamalarını bekliyoruz.

 

Ülkemizi çok güzel günler beklemekte ve geleceğin mimarları siz gençlerin başarılarını görmek  bizleri ve ailelerinizi sevdirecektir.

 

Saygılarımla

 

Selam ve Dua ile…

Bu yazı 3101 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum