BÖCEK SIKIŞINCA ÖFKELENİYOR !!!
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

BÖCEK SIKIŞINCA ÖFKELENİYOR !!!

23 Haziran 2022 - 14:47

Kıymetli okurlar,

 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek en ufak eleştiri yapıldığında hemen saldırıya geçip borç edebiyatı yaptığına 3 yıldır meclis toplantılarında şahit oluyoruz.
 

Haziran ayı ek meclisinde yine buna benzer olayları yaşadık 52 maddeyle toplanan ek mecliste yaşananları sizlere aktarmak istiyorum bugün…
 

Ak Parti Grup sözcüsü Ali Çetin ile meclis sonrası görüşme imkanım oldu ve 52 maddenin Perşembe günü akşam 18:00’da ellerine ulaştığını, ulaşan maddeler doğrultusunda çalışma yaptıklarını ifade etti.
 

Gündemin 13.maddesinde Boğaçayı ve Liman arasında 6 dönümlük bir sahil bandına paralı şezlong ve cafelerin yapılmasıydı. Ak Parti grup sözcüsü Ali Çetin konuyla ilgili aydınlatıcı bir açıklama istedi fakat ne açıkladıklarını kendileri de anlamadı.150 m2 alanın ücretsiz vatandaşa ayrıldığını (tuvalet,duşakabin ve soyunda alanı) geri kalanının ücreti olarak planlanmasıydı.Antalyalıların yıllardır ücretiz olarak denize girdikleri alanlar ellerinden alınıp şu zor günlerde ücretli yapılması ne kadar doğru oldu. Başkan Böcek burada yine her zaman olduğu gibi Grup Sözcüsü Ali Çetin’in mikrofonunu kapatıp söz hakkını elinden aldı. Kepez Meclis Üyesi Cumhur Göncü sonrasında söz isteyip Böcek’in üslubunu kınadı. Her fırsatta borç edebiyatı yapan Böcek’e ‘Konyaaltı Belediyesini borçsuz mu bıraktın’ Semih Esen başkan burada hiç borç edebiyatı yapıyor mu diye tepkisini dile getirdi.
 

Şimdi meclise dönecek olursak meclise gelen öneride Alanya Hal’indeki dükkanların satışı komisyona sevk edilip komisyon toplantısı için 5 dakika ara verilmesine karar verildi. Buraya kadar her şey normal ilerliyordu. Verilen arada Başkan etrafındaki İYİ Parti’li meclis üyelerini ikna etmek için çabalıyordu ki sonuç hiçte iyi olmadı onun açısından…
 
 
Verilen 5 dakikalık ara epey uzayınca Ak Partili meclis üyeleri uzayan dakikalar sonrasında meclisin artık toplanması gerektiğini anons etti fakat değişiklik olmayınca meclis salonundan toplu olarak ayrıldı.
 

Toplantı geçte olsa başladı yoklama sırasında içeride olmamasına rağmen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve birkaç Ak Partili meclis üyesi içerdeymiş gibi gösteriyordu sistem Ak Partinin itirazı sonrası sistem düzeldi tekrardan yoklamaya geçildi. Toplantının başlaması için yeterli çoğunluk sağlanması gerekiyordu. Ak Parti’nin girmediği toplantıya MHP grubu katılım sağladı. Başkan Böcek’in ittifak ortağı İYİ Partili Büyükşehir Belediyesi Encümeni Ramazan Özen toplantıya katılım sağlamadan orada olmasına rağmen katılmadı. Başkan Böcek’in tepkisi nasıl olur bilinmez ama İYİ Partili meclis üyeleri bu konuda Böcek’e destek vermedi.
 

Başkan Muhittin Böcek hemen hemen her tartışmalı meclis toplantılarında ‘Ben önce Allah’ıma sonrada halkıma hesap veririm’ cümlesi hepimizi sıktı artık…Sayın Böcek daha öncede yineledim şimdi tekrar söylüyorum Meclis çatısı hesap verme yeridir. Faaliyet raporunuz meclis üyeleri tarafından onaylanmadığı takdirde Başkanlığınızın düşeceğinizi belirtmek isterim. Allah’a verilecek hesap öldükten sonra verilir, millete verilecek hesap seçim zamanı sahalara çıktığınızda veriliyor bilin istedim.
 

Ak Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin sahillerle ilgili soru soruyor bilgi almak için Böcek borç edebiyatı yapıyor.
 

Sayın Böcek meclis toplantısında Ak Parti sıralarının boş olmasını fırsat bilip tribünlere oynuyor. Ak Parti meclisi kilitlemeye çalışıyor gibi söylemler ifade ediyor.CHP’li Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen Konyaaltı’ndaki karavanların mahalle aralarına park ettiğini bunun mecliste konuşulup çözüme kavuşturulması gerektiğini anlatıyor anlatmasına da Sayın Esen o yeni bir olay değil ki aylardır neden gelmiyor meclise ve hatta Ali Çetin’in bizzat Alanya Hal’ini gündemden çekin girip çözelim bu konuları dediğine şahit oldum. Ak Partililerin burada aslında ifade etmek istediği konu alelacele oldu bittiye getirilmesini istememesi oldu. Bir daha ki meclis gündemine getirilip daha anlaşılır ve güzel bir şekilde çoğunluğun onayıyla geçmesi daha güzel olacaktır.
 

Sayın Böcek şunu da unutmasın daha önce Asat Genel Kurulunu terk eden CHP ve İYİ Partili meclis üyeleriydi. Meclisi kendileri kilitlemiş çalışmasına izin vermemişti.
 

Kalın sağlıcakla…
 

 
 
 
 
 

Bu yazı 1229 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum