EMEĞİNİN KARŞILIĞINI VERİN…
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

EMEĞİNİN KARŞILIĞINI VERİN…

29 Haziran 2022 - 19:19

Kıymetli okurlar,
 

Bugün ki yazımda sizlere alın terinden bahsetmek istiyorum. Emeğin insan yaşamında önemli bir yeri vardır ve emeğin yegane kaynağı da en değerli varlık olan insandır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) “İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz.” buyurarak emeğin önemine dikkat çekmiştir ve bu konuda insanlığa yol göstermiştir.
 

Bizlerde bu hadis-i şerif’i millet olarak şiar edinen, işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine inanan bir kültüre sahibiz.
 

Fakat içimizde art niyetli insanlar yok mu? Elbette çoktur.Duyduğumuz bazı olaylar varki inanın duyunca midemiz bulanıyor.İnsanları çalıştırıp onun tazminatını vermemek adına ona tutanak tutturup kendi rızasıyla ayrılmış gibi gösterip sonrasında hem maaşını ve ikramiyesini vermemek hangi insanlığa sığar veya bunlara insan demeye bir şahit ister.
 

Konuya çok detaylı girmek istemiyorum şayet özel bir eğitim kurumunda yaşanmış bir olayı öğrenince sinirlerim alt üst oldu.İnsanlar keyfine çalışmıyor evlerini geçindirmek için helal lokma için ter döküyorlar.Bazıları sizler gibi kolay para da kazanmıyor anlatmak istediğimi mutlaka yerine ulaşmıştır diye düşünüyorum.
 

Ayrıca insanları giyimleri üzerinden yargılamayı bırakın kendi kişiliğinize dikkat edin.Şerefinizi haysiyetinizi koruyamıyorsanız mutlaka size öğreten birileri çıkar.
 

Bu hafta inşallah ismini vermek istemediğim öğretmenin parası ödenir ve sükûnetle bu iş çözülür değilse hem öğretmen hukuki işlemini başlatacak hem de ben bu kurumun ismini açıklayıp takdiri Antalya kamuoyuna bırakacağım.
 

Kalın sağlıcakla…
 

Bu yazı 1340 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum