Gündemdeki Aday Adayları
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

Gündemdeki Aday Adayları

24 Nisan 2013 - 16:56

Kıymetli Okurlar ,
 

Malumunuz üzere seçimlere 11 ay kaldı ve siyasi hareketlilik her geçen gün artıyor. Aday adayları bir bir kendisini göstermeye başladı.
 

Öncelikle şöyle partilere ve aday adaylarına bakalım…
 

Ak Parti’de ilk olarak aday adaylığını açıklayan işadamı Emin Bal olmuştu, kendisi gayretli bir şekilde çalışıyor. Genelde ilçe teşkilatından uyumsuz, kendi oluşturduğu ekiple kendisini gösteriyor. Seçmenlerin bakış açısı da Emin Bal’a adaylığının verilmeyeceği yönünde olduğu için genel olarak uzak duruyorlar.
 

Diğer aday adayı olarak görülen Eczacı Halil Şahin daha önce de bu işleri denemiş fakat başarılı olamamıştı. Yeniden kolları sıvayan Şahin geçen dönemde Ak Parti’nin ilçe başkanlığını yürütmüş fakat seçimi kaybetmişti. Vatandaşların her kesiminin 2B sorunlarından önceki düşüncesi “Halil Şahin aday olursa oy veririz” idi.. 2B döndü dolandı Halil Şahin’i buldu, adaylık konusu zor da olsa kendisi teşkilatçılığı iyi bildiği için hep beraber hareket ediyorlar.
 

MHP’de durumlar kritik, aday adayı sayısı şimdilik 3. Bu aday adaylarından Bayram Dal Antalya’da Lastikçiler Oda Başkanlığı yapmakta… MHP Kepez ilçe Meclis üyeliği de yapan Dal, kendisinin Aksu Yurtpınarlı olması ve teşkilat tarafından sevilmesi de ayrıca göz önünde bulundurulunca adaylık şansı var gibi görünüyor, fakat Aksu halkı çok sıcak bakmıyor.
 

Hüseyin Büyükkalay aday adaylığını 2. açıklayan isim oldu. Boztepe’li kendisi, sevilen bir yapısı var. MHP yöneticileri ile samimiyeti var fakat Aksu halkı çok fazla tanımıyor kendisini…
 

Eczacı Ramazan Özen aday adaylığını açıklayan 3. isim fakat oldukça hızlı girdi. Seçimlere bundan 1.5 yıl önce MHP saflarına katılan Özen adaylığı garantilemek için sıkça partililerle görüşüyor. Genel Merkez’i ziyaret ediyor , kendisini anlatıyor. MHP tabanı ise çok fazla sıcak bakmıyor Özen’e… Kendinin Aksu’da tanınmış olması artı getirse de teşkilatın ne diyeceği çok önemli…
 

CHP’de hayat çok durgun ama aday adayı olarak bilinen Dr.Ramazan Çetin adaylığı almış konumunda görünüyor. Mehmet Cirit’in aday adaylığı söz konusu olursa dengeler değişir CHP’de… CHP sessizliğini Aksu’da koruyor.
 

DP çiçeği burnunda yeni ilçe başkanı Süleyman Kaplan’la yola çıktılar. Açılışları adete miting alanına dönüşen bir parti oldu, bunun sebebinin tamamını DP saflarına geçen İşadamı Hüseyin Çiçek’e bağlıyorum ben. Kendisi çevresini partisine kazandıran DP’nin adayı net olarak Hüseyin Çiçek gibi görülmekte ve 12 Mayıs’ta kongreleri olan ilçe yönetimini Genel Başkan Gültekin Uysal yalnız bırakmayacak Hüseyin Çiçek’in adaylığını açıklayacağı konuşuluyor.
 

İsa Yıldırım’ı es geçmemek gerekiyor, basın yayın kuruluşları herhangi bir partiye monte edemese de Yıldırım’ın çevresi MHP'den aday olacağını net şekilde konuşuyor.

Bu yazı 5270 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum