PAZARCILAR ZORDA
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

PAZARCILAR ZORDA

20 Mayıs 2013 - 23:45

SEVGİLİ okurlar ,
 

Geçen sene bu vakitler Aksu’daki Salı pazarı Serik caddesine kuruluyordu. O dönemki pazarı ve müşterilerini bir hatırlayalım.
 

Pazarda düzen o zamanlarda da yoktu herkes istediği yere tezgahını açmış, her yer birbirine karışmıştı. Pazarın müşterileri, civarın esnafı, cami cemaati, devlet kurumları, okul öğrencileri, köylüsü, yaşlısı, turisti, askeri pazardaydı. Esnaf mutlu, huzurlu, satışlar bereketliydi.
Pazar karayollarının belediyeye şikayeti ile kaldırıldı. Bir Salı sabahı bakıyoruz ki pazar yok ortada... Belediyede esnafı doğal olarak zorda bırakmamak için yeni bir yer belirleyerek, Belediye hizmet binasının önüne alındı. Etrafta evler az denecek kadar, işyerleri yok. Sanayi esnafı hariç öğrenciler maalesef karşıya geçemedi.
Pazar esnafı tarafından bakarsak onlar da müşterilerinin eksildiğini ve burada bir gün arayla pazar kurulduğunu ifade ediyorlar.
 

Pazarcılar Belediyenin kendilerine çözüm bulamadıklarını belirtiyor. Vatandaş Macun mahallesi bölgesinden geliyor, elinde boş pazar arabası üstgeçitten bir şekilde geçiyor... Güzel, peki bu vatandaş Pazar alışverişinden sonra o üstgeçitten nasıl çıkacak ?
 

Aşağıdan geçmek isteseler trafik ışıklarına kadar yürüyecekler ama yürüyecek kaldırım yok...
Orta refüjden geçseler o da mümkün değil, orası da tellerle örülü, yani mümkün değil...
 

Sayın yetkililere soruyoruz:
 

Pazarcılara söz verildi mi ?
 

Pazarcılara yer bulmak bu kadar mı zor?
 

Pazara gidip gelen vatandaş, üst geçitten pazar arabaları ile nasıl geçecek?

Bu yazı 2911 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum