Yörük Türkmen Şöleni
Reklam
Enes Gürel

Enes Gürel

  • Youtube
  • Instagram

Yörük Türkmen Şöleni

06 Mayıs 2013 - 17:11

Kıymetli Okurlar ,
 

Uzun zamandır duyurulan Yörük Türkmen Şöleni hafta sonu yapıldı.
 

Şölen öncesine dönecek olursak Cumartesi akşamı Yörükler Derneği tarafından şölen alanına T.C yazılı oldukça büyük bir pankart asıld. Pankart asıldıktan sonra sosyal medya üzerinden paylaşanlar oldu. Bu birilerini rahatsız etmiş olmalı ki gece 03:00’da benim de alanda olduğum vakitte “T.C” yazılı bu pankart indirilip yerine “TEK BAYRAK,TEK MİLLET,TEK VATAN,TEK DEVLET” yazılı pankart asıldı… Sanırım bununla ilgili Yörükler Derneği’nin bilgisi vardır ve cevap verecektir.
 

 

Yapılan organizasyon oldukça güzel olsa da yönetimin yanlış kararları orada tezgah açan esnafları oldukça sinirlendirdi ve zarar ettirdi. Bunun nedeni ise derneğin veya dernek tarafından izin verilen kişilerin vatandaşlara yemek, su, ayran gibi benzeri gıdaları ücretsiz dağıtılmasıydı.. Peki yönetime tekrar sormak gerekiyor sizler madem ücretsiz dağıtım yapacaktınız neden esnaflara bu yerler para karşılığında kiraya verildi?
 

 

Şölenin siyaset showuna dönmesi konusunun ise yine derneğin aldığı yanlış kararlardan kaynaklanıyor olduğunu düşünüyorum. Siyasi partilerinin temsilcilerine söz hakkı verildiği zaman elbette tepkiler oldu bu da oraya gelen hem siyasileri hem de vatandaşları oldukça üzdü…
 

Dernek Başkanı Abdullah Duman’ın son basın toplantısında söylediği “Bu tip şölenlerle amaçlarının yörük kültürünü anlatmak ve yaşatmak olduğunu, bunu yaparken de toplumu, partiler üstü bir üslup ile kucaklamaya çalışacağız” cümlesinin şimdiki anlamı ne oldu?

 

Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman son basın toplantısında şölene 250 bin kişinin altında katılım olması halinde görevini bırakacağını söylemişti. Şölen alanında bahsedilen sayısının %10’u bile mevcut değildi peki şimdi dernek başkanı Duman ne yapacak, göreceğiz bekleyeceğiz..
Anlaşılan o ki gitgide büyümesi gerek dernek küçülüyor. Yapılan şenliklerde katılma oranı her geçen yıl düşmekte… Bu da siyasi şölene dönüşmesinden kaynaklanıyor…
 

Selam ve Dua ile…

Bu yazı 3356 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum